StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De competitie start 13/08, maar lukt dat wel?

Binnen een kleine drie weken start Waasland-Beveren aan de competitie in 1B. Met een uitwedstrijd op het veld van Lommel wacht ons een eerste van vele uitdagingen om er een succesvol seizoen van te maken. Hoe goed de ploeg momenteel is, lijkt niet volledig duidelijk. Maar er zijn nog meer onduidelijkheden in de competitie, vraag dat maar aan Virton.


17 dagen, inclusief tijd om spelers speelgerechtigd te maken, heeft Virton nog om als volwaardige 1B-club voor de dag te komen. Een hoofdcoach, die hebben ze met Christophe Grégoire, ondertussen sinds enkele dagen gevonden. Grégoire kennen we vooral als speler van onder meer RSC Anderlecht, KAA Gent, Royal Excelsior Moeskroen en Charleroi. Hij heeft heel wat wedstrijden op het hoogste niveau in België op de teller staan, en hoopt allicht met die ervaring zijn rol als trainer te kunnen vervullen. Want enkel heeft hij er in de voorbije jaren een korte periode als trainer opzitten bij FC Seraing en Sprimont. Bij Virton teert men dus vooral op zijn intelligentie als speler, die hij hopelijk over weet te brengen naar zijn groep.

Maar wie die groep wordt, dat is nog één groot vraagteken. Momenteel heeft het exact 2 spelers onder contract staan, en dat op 17 dagen van hun competitiestart. Dat lijkt voor iedereen die nog maar een beetje met voetbal bezig is een onmogelijke opdracht. Virton wordt volop afgeschilderd als vogel voor de kat. Want hoe kan je nu in minder dan twee weken, ik ga er vanuit dat ze de komende dagen nog steeds geen spelers zullen contracteren, een ploeg, een tactiek, een visie, en ambitie kneden. Akkoord, Virton is altijd al een ploeg van wonderen geweest, maar nu zal men toch écht uit een ander vaatje moeten tappen willen ze toch iets van hun seizoen maken.

Door hun nakende samenwerking met Atalanta en twee andere Italiaanse clubs lijkt het wel in orde te gaan komen qua spelers. Ze hebben zelf al een communiqué de wereld ingestuurd waarin het duidelijk maakt een ploeg te worden vol talenten die hun potentieel in Virton zullen kunnen ontbolsteren. Het gaf ook aan op 15 augustus zeker te kunnen aantreden thuis tegen Westerlo. Voorlopig wordt dat zonder spelers toch nog altijd een lastige opgave.

Maar natuurlijk is er ook nog altijd het scenario dat de club niet aan voldoende spelers raakt voor de start van de competitie. Dan zullen ze noodgedwongen de eerste wedstrijd(en) forfait laten aantekenen, en eventueel zelfs alsnog geschrapt worden uit de competitie. En dan sta je daar. Met een seizoen dat op gang getrapt is, maar één ploeg te weinig. En het gekke is, dit scenario is helemaal niet zo ondenkbaar. Dan stel ik mij de vraag of de Pro League een oplossing achter de hand heeft. En als het die heeft, welke zal dat dan zijn? Een beloftenploeg inschakelen? Toch gewoon met 7 het seizoen uitspelen? Of halen ze nog een ander wit konijn uit hun hoed?

Zo zitten we op een kleine drie weken van de start van de competitie met een pak vragen die momenteel nog onbeantwoord blijven.

Seppe Meul.