StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Verzenden abonnementen volop aan de gang.
Wanneer Waasland-Beveren straks zijn voetbal op dezelfde manier verzorgt als het uitzicht van de nieuwe abonnementen, dan zit het echt wel goed. Ze hebben een tijdje op zich laten wachten, maar het was het wachten waard. De nieuwe abonnementen en de wijze waarop ze thuis werden bezorgd, is een ware verademing. Geen twijfel, hier is over nagedacht en werk van gemaakt. Fijn ook dat bij elk abonnement een jeton zit voor een gratis consumptie. Een abonnement dat uitnodigt om er gebruik van te maken, het is een keer wat anders. Het is een van de vele kleine dingen waaraan men merkt dat er een totaal andere aanpak wordt gehanteerd dan voorheen, waarmee in geen geval wordt bedoeld dat het voorgaande onvoldoende was.

Ondertussen raakte bekend dat Cambuur/Leeuwarden op 7 augustus de tegenstander zal zijn op de Freethiel tijdens de jaarlijkse fandag. De wedstrijd begint om 14.30 uur en de inkom is gratis, maar men moet zich (of uw bubbel) op voorhand registeren via de clubwebsite.
Op de website van Waasland-Beveren staat een mooi tekstje over de tegenstander op de fandag, maar wel grappig dat die wordt aangekondigd als “niemand minder dan Cambuur”, wetende dat de Franse Kampioen Lille OSC een paar weken geleden de gast was op de Freethiel.
SC Cambuur/Leeuwarden promoveerde afgelopen seizoen naar de Eredivisie en toefde de voorbije jaren regelmatig tussen de Keukenkampioendivisie (de Nederlandse tweede klasse) en de Eredivisie. De Friezen worden getraind door de flamboyante Henk De Jong die in Nederland een paar jaar geleden de voorpagina's van de sport haalde omdat hij wel eens durfde te diep in het glas kijken.
Cambuur is geen ronkende naam, maar ongetwijfeld een leuke tegenstander om een week voor de competitiestart eens te kijken waar men staat.

* Wegen van Waasland-Beveren en Felix Bastians scheiden.
Alsof ik het begin deze week voorvoelde toen ik opmerkte dat Felix Bastians best een zeer geschikte patron van onze defensie en zelfs van de ploeg kan worden komend seizoen, maar dringend meer aan spelen moet toekomen. Het antwoord kwam gisteren met een persmededeling die aankondigde dat de samenwerking tussen beide partijen in onderling overleg werd stopgezet. Louter sportief is dat een spijtige zaak, want alhoewel Felix niet tot de meest wendbare spelers van onze ploeg behoort, is hij natuurlijk een vat vol sportieve ervaring. Echter, Felix is op een leeftijd gekomen (33) dat langdurige periodes van inactiviteit een nefaste invloed kunnen hebben op zijn rendement. Of de vervroegde stopzetting van de samenwerking in werkelijkheid ook iets te maken heeft met het gemis van zijn heimat waarvan sprake in de persmededeling, daar heb ik zo mijn twijfels aan. Bastians kwam toen hij in Beveren arriveerde uit de Chinese competitie en dat is toch iets verder van huis dan het Waasland. In ieder geval, Felix zal met zijn gezin geen boterham minder moeten eten de komende dagen, want de bestemming China werd destijds gekozen omwille van het groot geld dat er te rapen viel. Roger Stilz moet dus op zoek en zal daar ongetwijfeld al even mee bezig zijn geweest, naar een bijkomende centrale verdediger, want Traore is wellicht nog niet klaar voor een basisplaats en met Vuko weet men nooit met welk been die uit bed is gestapt. Goed nieuws dus voor Schoonbaert die door deze ontwikkelingen zijn speelkansen ziet stijgen en toegegeven, ook hij is niet zo wendbaar, maar globaal genomen is het iemand die opbouwend weinig bijbrengt, maar geregeld toch zijn matchke speelt. Nog een fijn einde van je carrière toegewenst Felix !

PVW.