StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De eerste tegenstander doorgelicht

Waasland-Beveren opent het seizoen op 15 augustus op het veld van Lommel. Dat zal onze eerste uitdaging worden in dit nieuwe verhaal, dat we beginnen schrijven in 1B. Een goede start is het halve werk, zeker in het format van de competitie waarin W-B zich dit seizoen mag vertegenwoordigen. Winnen van Lommel dus, maar hoe zal Lommel voor de dag komen?


Lommel SK is sinds vorige zomer overgenomen door de City Holding van Manchester City. In die zomer zaten de Limburgers in vieze papieren. Er werd maar geen nieuwe sponsor gevonden, en er waren dringend centen nodig om een licentie te halen om in 1B aan te mogen treden. De City Holding stak een hand uit, en die nam Lommel maar wat graag aan. Het clubbestuur mocht grotendeels behouden worden, en ook sportief zou er in sé niks drastisch veranderen. Sterker nog, op het eerste zicht zouden er alleen maar voordelen komen. Lommel zou namelijk potentiële toptalenten speelkansen mogen geven om die talenten te ontwikkelen. Een mooie deal als je weet dat je daarmee het voortbestaan van je club weet te redden, en eigenlijk weinig moet inboeten aan de eigenheid van jouw club.

Het seizoen 2020-2021 werd aanvankelijk gezien als een overgangsjaar. Maar niks werd minder waar. Lommel presteerde goed. Zo goed zelfs dat ze het seizoen beëindigden op de 3e plaats. Net na promovendi Union en Seraing. Dan kan je spreken van een geslaagd seizoen. Al zeker als je daar vooraf niet vanuit gaat. En met die ingesteldheid kon er gebouwd worden aan het volgende seizoen. Wie vervoegde het team? Een Fins toptalent en een nieuwe, vermoedelijke, eerste keeper. Twee gerichte aankopen dus om het team klaar te stomen om opnieuw op de afspraak te zijn. Maar hoe zit dat juist met die afspraak? Wat is de doelstelling van Lommel dit jaar? Het clubbestuur zal de druk allicht niet té hoog willen leggen na een onverhoopt succesvol seizoen. Daarom zal men in Limburg nooit spreken over bevestigen. Maar de modale supporter heeft opnieuw geproefd van succes in de competitie. De kans is dus groot dat die geen genoegen zal nemen met een plek in de top 5.

Met de blik op de voorbereiding van Lommel kan je eigenlijk maar weinig concluderen. Oefenwedstrijden zeggen sowieso al niet zoveel. Alle tegenstanders waren van een evenwaardig of zelfs beter niveau waardoor je moeilijk kan zeggen of ze slecht gepresteerd hebben of niet. Ze gingen onderuit tegen Beerschot, Breda en MVV, maar wisten wel te winnen van Vitesse en gelijk te spelen tegen Roda JC. Aan de scores te zien hebben ze nergens stevig verloren, maar ook nooit overtuigend gewonnen. Heb je dan een slechte voorbereiding gespeeld? Dat zou ik zeker niet durven stellen. Laat het mij houden op een leerrijke voorbereiding.

Wat de spelerskern betreft, is er weinig veranderd tegenover het afgelopen seizoen. Lommel heeft een leuke mix tussen ervaren spelers die ook eerste klasse voetbal op hun CV hebben staan, en youngsters die zich maar wat graag willen bewijzen om een plek in de eerste ploeg af te dwingen. Ook komen we in Limburg een oude bekende tegen in de vorm van Robin Henkens. Deze middenvelder met 3 longen speelde twee seizoenen voor Waasland-Beveren waarna hij richting het Kuipke van Westerlo vertrok. Maar ook Thomas Agyepong loopt dezer dagen rond in Lommel. Hij speelde 1 seizoen voor onze club, maar wist daarin nooit potten te breken. Daarnaast kan Lommel rekenen op sterkhouders zoals de ijzersterke verdediger Stijn Wuytens, die tegen zijn broer Dries zal uitkomen in de openingswedstrijd. Maar ook vaste waarden zoals Glenn Neven, Kevin Kis, en Arno Verschueren lopen al enkele jaren rond in Limburg. Een kwalitatieve ploeg, waarvan naar mijn verwachting het aanvallend compartiment de zwakke plek zal zijn. Ze verloren namelijk één van de sterkhouders van vorig seizoen, Souza, op huurbasis aan KV Mechelen. En die hebben ze niet volwaardig vervangen. Een scorende spits ontbreekt dus in de rangen van de coach.

Conclusie? Een hapklare brok wordt Lommel in geen geval. Maar er liggen mogelijkheden, zeker als we erin slagen hen aanvallend lam te leggen. Als ook onze laatste nieuwkomer Kevin Hoggas nog ingepast kan worden, geloof ik dat we sterk staan om een goed resultaat neer te zetten in Limburg.

Seppe Meul.