StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Last minute versterking voor geel-blauw

Met Nihad Mujakic heeft Waasland-Beveren een belangrijke defensieve versterking gevonden. De Bosniër wordt een jaar geleend van KV Kortrijk en zal aantreden in het nummer 5.


Het was schrikken toen ik afgelopen weekend de fandag bezocht en tot de constatatie kwam dat W-B, met de blessure van Dries Wuytens, nauwelijks verdedigers heeft die kwalitatief sterk genoeg staan om een hoofdrol op te eisen als rots in de branding. In de galawedstrijd tegen Cambuur leek het ook alsof Davis met een lichte blessure het veld moest verlaten. Daarom moest er kost wat kost een verdediger bij. En die hebben we nu, in de vorm van Nihad Mujakic, gevonden.

Een bedenking die ik meteen maak is het feit dat Nihad ook linksvoetig is. Het lijkt mij nauwelijks voor te komen dat er twee linksvoetige verdedigers naast elkaar zullen postvatten in de verdediging. Het duo Vukotic-Mujakic lijkt dus weinig waarschijnlijk. Hoewel, de Bosnische-Servische link zou wel eens voor een stevig blok kunnen zorgen. Gaat Schneider zijn formatie aanpassen om met 3 achterin te kunnen spelen, of houdt hij vast aan de een viermansverdediging.

Welk duo zal dat dan zijn, in afwachting van de terugkomst van Dries Wuytens in de kern? De eerste wedstrijd zal het allicht Schoonbaert zijn omdat Mujakic maar moeilijk speelklaar zal geraken voor komend weekend. Zal Wuytens nadien nog geblesseerd zijn? Zo ja, dan kan er eventueel geswitcht worden tussen Schoonbaert en Mujakic, maar dat zal nog moeten blijken.

De linksvoetige, 23-jarige verdediger streek overigens in 2018-2019 neer in de Belgische Jupiler Pro League. Vorig seizoen werd hij nog uitgeleend aan het Kroatische Hajduk Split. En nu dus aan ons W-B.
Of Nihad een effectieve versterking zal zijn, zal nog moeten blijken. Zelf geeft hij alvast aan hongerig te zijn en zin te hebben in het aankomende seizoen.

Seppe Meul.