StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Even uit het oog verloren, maar niet vergeten.
Vanaf vanavond wordt voor de liefhebbers van het spelletje weer vette voetbalsoep geserveerd in de grootste Europese competities en dat wordt weer smullen. Door het drukke voorbije sportweekend is het enigzins op de achtergrond verdwenen, maar in de Nederlandse tweede klasse begon het voetbal afgelopen weekend reeds met daar een bijzonder knappe prestatie van Denzel Jubitana. Denzel verhuisde in het tussenseizoen naar Roda JC en moest daarmee op bezoek bij het altijd gevaarlijke De Graafschap uit Deventer. Een clash tussen 2 ploegen die het voorbije seizoen via de nacompetitie nipt de promotie aan hun neus zagen passeren. Het werd op de Vijverberg uiteindelijk een vlotte 0-3 voor de ploeg uit Kerkrade en met de 0-1 en 0-2 van Denzel Jubitana. Een kort interviewtje op ESPN liet een dolblije Jubitana aan het woord die bijzonder opgelucht was met zijn 2 belangrijke goals, want in de voorbereiding wou het maar niet lukken voor hem. Doe zo verder Denzel, we blijven je met grote interesse volgen, want dat heb je met je voorbeeldige mentaliteit bij W-B dubbel en dik verdiend.

* Nihad Mujaki komt Wase defensie versterken.
Het wordt straks bij een spannende fase voor eigen doel niet gemakkelijk om vlotjes de namen uit te spreken van onze spelers die een tegendoelpunt moeten verijdelen, want dat wordt een aardig mondje vol. Nu ja, als het een goeie is raakt een mens snel gewoon aan de naam, want aanvankelijk dacht ik dat Ryota Morioka nooit zou wennen, maar hij zit nog altijd in het kopje hoor !
Nihad Mujaki, hij is Bosniër, maar de naam heeft wat mij betreft een flink Japans tintje, is enigszins vertrouwd met België, want hij werd een paar jaar geleden door Kortrijk opgehaald bij het Bosnische Sarajevo. Veel kwam hij bij de Kerels niet aan de bak (hij was er toen 20, nu 23, 1 beker- en 1 competitiematch).Het voorbije seizoen werd Nihad uitgeleend door Kortrijk aan het Kroatische Hajduk Split (in een ver verleden nog Europese tegenstander van SK Beveren). Hij stond een keer of 15 in de basis en liet ook 2 Europese selecties met Hajduk optekenen.
Mujaki is volgens de website van Waasland-Beveren een linksvoetige verdediger, maar dat lijkt mij een wat vage omschrijving. Of het aantrekken van Nihad Mujaki wijst op een nakend vertrek van Vukotic dan wel of onze coach de voorbije matchen heeft gemerkt wat veel supporters is opgevallen, nl. dat het achteraan nog niet van een leien dakje loopt, we hebben er het raden naar. Feit is dat Davis (overgenomen van KV Mechelen) en Kablan en Wuyts (geblesseerd) nog niet hebben kunnen overtuigen. Het is nog onduidelijk of Mujaki zondag al inzetbaar is op het veld van Lommel, maar ook Zwitserse coaches weten wellicht wat "zand in de ogen strooien" betekent.

PVW.