StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wie staat het sterkst ? De Turkse Lira van Westerlo, de Amerikaanse Dollar bij W-B of de City Group achter Lommel SK ?
Gisteren werd na de JPL een paar weken geleden, met Deinze - Lierse Kempenzonen ook afgetrapt in eerste klasse B. De benaming "eerste klasse B" werd de voorbije paar jaar eer aangedaan door ploegen als Cercle Brugge, Mechelen, Beerschot, OHl en wie weet Seraing, want er was nauwelijks sprake van een aanpassingsperiode op het hoogste niveau en zij zochten vrij snel het goed gevoel van de buik van het klassement op. Die vlotte overgang was, op KV Mechelen na aangezien het nog steeds in Belgische handen is, in belangrijke mate het gevolg van een forse buitenlandse investering waardoor deze teams goed gewapend aan hun opdracht in 1A konden beginnen. Wie dit seizoen de favorietenrol krijgt opgedrongen in 1B valt moeilijk te zeggen, maar laten we hem voorlopig gerust toebedelen aan Westerlo en Lommel met Waasland-Beveren in het kielzog en Deinze als niet te verwaarlozen outsider. Voornaamste rede voor deze volgorde is wat mij betreft het feit dat Westerlo en Lommel het vorig seizoen ook al niet onaardig deden, hun spelerskernen grotendeels konden behouden en meerdere jaren ervaring hebben in 1B wat ongetwijfeld een onderschat voordeel oplevert. Als ik lees welk een warm onthaal Robin Henkens van Lommel onze jongens morgen belooft aan de Gestelsedijk, dat verraadt ambitie en is ongetwijfeld een ernstige waarschuwing voor de mannen van Marc Schneider. Die ambitie hebben Schneiders bazen zonder twijfel ook, maar ze is minder uitgesproken en of dat een bewuste keuze is om de druk nog wat af te houden, dan wel gebaseerd is op nog enkele te verwachten versterkingen, de toekomst zal het leren. Morgen kijken we hier uiteraard vooruit naar de openingsmatch van W-B in Lommel, maar nu sluiten we af met een aantal leuke weetjes.
De periodekampioenschappen in eerste klasse B zijn voorlopig in de koelkast gestopt. De ploeg die dus na 28 wedstrijden het meeste punten totaliseert, is rechtstreeks kampioen en promoveert naar 1A. De nummer 2 van het eindklassement speelt een dubbele barragewedstrijd tegen de nummer 17 van 1A.
Van Voetbalprimeur hebben we dan weer geleerd dat Waasland-Beveren met 9,5 miljoen euro volgens Transfermarkt over de hoogste transferwaarde beschikt, gevolgd door Lommel met 8,95 miljoen euro. De spelerswaarde bij Westerlo wordt geschat op 8,35 miljoen Euro en daarna volgen Moeskroen en RWDM met 6,73 miljoen Euro. Op de zesde plaats vinden we Deinze met 6,35 miljoen Euro en dan zit er een kloof naar plaats 7 waar we Lierse Kempenzonen vinden met 3,93 miljoen Euro transferwaarde. De rij wordt gesloten door Virton met 1,85 miljoen eur aan spelerswaarde.
Opvallend : nog volgens Voetbalprimeur dat zijn informatie dus haalde bij Transfermarkt, zitten de 3 duurste spelers aan transferwaarde wel te verstaan, bij Lommel. Op plaats 4 en 5 vinden we Vukotic en Bertone terug met een waarde van 900.000 euro. Zij worden voorafgegaan door Jesper Tolinsson (1,5 miljoen waarde gevolgd door Diego Rosa en Koki Saito beiden eveneens van Lommel met een waarde van 1 miljoen Euro.
Slotsom : de individuele klasse lijkt in Lommel te zitten, maar we moeten hopen dat W-B daar een sterker collectief kan tegenover zetten. Dat is trouwens het gevoel wat W-B mij in de voorbereiding heeft gegeven : het is in staat degelijk controlevoetbal te spelen, maar de klasse druipt er tot nu toe nog niet af en doelpunten maken wordt een stuk lastiger dan vorig seizoen.

PVW.