StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ZIJN WE ER BIJNA OF HELEMAAL KLAAR VOOR ?

Het is eindelijk zo ver ! Voorbereiding en oefenwedstrijden zijn achter de rug en in Lommel krijgt Waasland-Beveren deze namiddag de kans om de kater van Seraing door te spoelen. De grote vraag is of we er bijna of helemaal klaar voor zijn, want alhoewel oefenwedstrijden absoluut geen betrouwbare waardemeter zijn, het stoort ook niet om je ploeg in de aanloop naar het nieuwe seizoen af en toe een keer te zien swingen en dat ontbrak om eerlijk te zijn nog iets te vaak. Grote gedeelten van een wedstrijd controleren zoals tegen Cambuur, dat wel, maar een tegenstander domineren, daar zijn we nog niet helemaal aan toe, maar wel goed op weg. Of dat echter een voorwaarde is om wedstrijden te winnen is een ander paar mouwen, want een match controleren en op een diefje met de volle inzet gaan lopen, geen fan van W-B zou daar om rouwen wanneer dat het scenario zou worden deze namiddag.

Er sijpelden de voorbije weken best positieve berichten door van de goeie wijze waarop er gewerkt werd op training, maar vanaf nu is het menens. Onze ploeg gaf in de gespeelde oefenmatchen vaak een degelijke indruk, maar de indruk bestaat dat er nog een tikkeltje kwaliteit bij mag. Spelers zoals bv. een Kevin Hoggas die geen voorbereiding met W-B nodig had om al meteen tegen Cambuur zijn stempel te drukken. Naar verluidt worden er nog een tweetal versterkingen verwacht en dat aantal zal ook afhangen of er nog spelers vertrekken, want Vukotic blijft op dat vlak onvoorspelbaar.

Lommelse SK heeft een prima seizoen achter de rug. Het dueleerde geruime tijd met Seraing voor de tweede plaats, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen de mannen van Emilio Ferrera. De City Group zette een kwalitatieve spelersgroep af aan de Gestelsedijk en dat vertaalde zich naar aantrekkelijk voetbal in combinatie met een fraai klassement. De Noord-Limburgers zagen afgelopen week wel hun coach Liam Manning vertrekken naar een Engelse derdeklasser waardoor T2 Peter Van der Veen tegen W-B de sportieve touwtjes tijdelijk in handen zal krijgen. Zulke laattijdige ontwikkelingen zijn niet prettig voor een club, maar we zijn er van overtuigd dat de T2 aan het concept van zijn voorganger weinig of niets zal wijzigen en bovendien zullen zijn spelers gebrand zijn op een goeie prestatie in de wetenschap dat de nieuwe coach en opvolger van Manning meekijkt, hetzij op de tribune, hetzij op televisie. Het vertrouwen bij de spelers van Lommel werd deze week duidelijk uitgesproken door ex-W-B'er Robin Henkens die in een kranteninterview te verstaan gaf dat Lommel voluit zal gaan voor winst tegen W-B. Het zag enkele sterkhouders vertrekken naar o.a. Mechelen en Charleroi, maar er blijft voldoende kwaliteit over om het elke ploeg in 1B moeilijk te maken en daarenboven rekent Henkens nog op offensieve versterking, want in de voorbereiding werden naar verluidt te veel kansen gemist. Nu ja Robin, kansen missen is geen slecht voorteken, want vroeg of laat vliegen die er wel in hoor en is de ban gebroken, maar wat mij betreft mag die ban nog een weekje wachten om te breken. Dit wordt een bijzonder lastige wedstrijd voor W-B om mee te beginnen, want het gevaar bestaat dat al meteen starten met verlies voor licht gemor zal zorgen, maar het omgekeerde is natuurlijk ook waar en dan is voorzichtige euforie evenmin op zijn plaats.
Komaan Leeuwen !

Patrick Van Wesemael.