StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een laatste keer nagenieten van de winst in Lommel.
De eerste speeldag in 1B zit er op en "de kraker" tussen de nr3 van vorig seizoen Lommel en degradant Waasland-Beveren, werd meteen een onvervalste thriller met alles er op en er aan. W-B won uiteindelijk een beetje geholpen door de omstandigheden (de thuisploeg speelde nagenoeg de volledige tweede helft met een mannetje minder) verdiend met 2-3, maar het kostte wel bloed, zweet en tranen. Pas in de zevende van de acht toegekende minuten extra tijd, zorgde de Oostenrijkse opvolger van de onfortuinlijke Michaël Frey voor de bevrijding met zijn tweede en W-B's derde en beslissende treffer. Ik heb de wedstrijd maandag nog een keer volledig opgevraagd (zoiets doet men alleen na een gewonnen match) en dan valt het op dat men vaststellingen doet die men op het moment van de live-wedstrijd door o.a. de stress, anders ervaart of over het hoofd ziet. De voornaamste wat mij betreft was dat dus achteraf bekeken W-B op het openingskwartier na, de match goed in handen had, maar tot tweemaal toe door onoordeelkundig verdedigen (eerst Vuko, daarna Schoonbaert) het zichzelf moeilijk maakte. Daarbij zat het zeker niet tegen bij een drietal stilstaande fases die op een cruciaal moment vielen, nl. kort na de 1-0 achterstand scoorde Hoggas tegen, bij de 2-2 gelijkmaker op het moment van de rode kaart en de vrijschop die er op volgde en bij de hoekschop diep in de blessuretijd. Daar tegenover staat uiteraard dat we op bijzonder ongelegen momenten achter kwamen, nl. binnen de 5 minuten na de aftrap en op slag van rust.
En over dat meezitten, toeval was het geenszins, want Marc Schneider joeg zijn troepen bijna voortdurend naar voor en met wat meeval was de beslissing eerder dan in de blessuretijd gevallen.
W-B speelde geen wouw-voetbal (de vrijschop van Hoggas was wel een pareltje), maar het is duidelijk dat Marc Schneider veel drang naar voor predikt en de daarbij horende risico's niet schuwt.
Een moeizame maar verdiende overwinning dus, maar als het klopt dat er bij Lommel nog een aantal spelers ontbraken omwille van administratieve redenen, reken maar dat zij dan binnenkort over een enthousiast en aantrekkelijk ploegje beschikken dat gaat meedoen voor de prijzen.

Verder op de eerste speeldag was er de toch wat verrassende winst van RWDM tegen Moeskroen, maar dat kan het gevolg zijn van het feit dat we RWD Molenbeek onvoldoende kennen. Westerlo had op bezoek in Virton geen kind aan de nieuwkomer in 1B, maar wellicht halen de Walen voor het sluiten van de transfermarkt nog versterking binnen en ziet het verhaal voor de ploegen die later afreizen richting Virton er toch anders uit.
Het Deinze van Wim De Decker en Bizimana hield het tegen Lierse Kempenzonen bij een 1-1 puntendeling na een open pot voetbal.
Conclusie : 1B heeft alles om een leuke en open competitie te worden met Westerlo, W-B, RWDM en Lommel als meest vooruitgeschoven favorieten voor de prijzen, maar Deinze en Lierse Kempenzonen moeten in staat worden geacht van de geciteerde ploegen kostbare punten afhandig te maken.

* Wordt het Diest of Dender ?
De voorrondes van de Beker van België zijn ondertussen gevorderd tot een fase waarin W-B bijna zijn tegenstander kent. Het wordt ofwel Diest uit de derde amateurreeks of Dender uit eerste nationale. Vreemd is dat deze bekerwedstrijden voor alle tweedeklassers voorlopig staan geprogrammeerd in het weekend van 29 augustus, weekend waarin W-B de verplaatsing maakt naar Moeskroen. Zouden de kalendermakers niet praten met mekaar ?

PVW.