StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Waasland-Beveren blijft in hetzelfde bedje ziek

Het 1B-verhaal van geel-blauw is officieel op gang getrapt. Het werd een bloedstollende wedstrijd die we uiteindelijk in het absolute slot winnend konden afsluiten. Uit die eerste wedstrijd haal je al veel info. En ook 1 pijnlijke conclusie: Waasland-Beveren is nog steeds in hetzelfde bedje ziek. Maar hoe komt dat?


We slikken namelijk nog altijd té makkelijk doelpunten. Op het veld van Lommel wonnen we weliswaar met 2-3. Toch is dat pijnlijk als je weet dat de Limburgers slechts 2 maal écht dreigend zijn geweest in de Beverse zestienmeter. Dankzij een schicht en een owngoal wist Lommel 2 keer te scoren. Maar de manier hoe we daar identiek op dezelfde manier gepakt werden, is ronduit pijnlijk. En dat we makkelijk doelpunten slikken, dat was vorig seizoen ook al bekend. Heeft het bestuur zichzelf dan voorgelogen en gedacht dat er geen rechtstreekse defensieve versterking nodig was? Of is het gewoon pech?

Slecht voorbereid zou ik het zeker niet durven noemen. W-B heeft wel degelijk defensief ingekocht tijdens de nog steeds lopende mercato. Zo haalden we twee backs: Kablan en Jacobsen, en drie centrale verdedigers: Traoré, Davis en Mujakic. Toegegeven, wat de centrale as betreft zal naar mijn verwachting enkel Mujakic een directe versterking zijn. De andere twee zijn nog erg jong, en hebben nog heel wat marge om te groeien. Maar je kan jezelf natuurlijk de vraag stellen of één rechtstreekse versterking centraal achterin wel voldoende is.

Bij wedstrijden als die van afgelopen weekend wil het net lukken dat Wuytens en Davis geblesseerd zijn, en Mujakic nog niet fit genoeg is om al een volledige wedstrijd te spelen. Dan moet je aantreden met dezelfde centrale as zoals vorig seizoen. Je weet wel, dat seizoen waarin we opnieuw een record aantal doelpunten slikten, en mede daardoor onze plaats in 1A moesten afstaan aan Seraing. Soit, die wonde gaan we niet meer opentrekken. Het is dus niet gek te stellen dat een extra certitude in de defensie geen overbodige luxe is. Als je moet starten met Schoonbaert en Vukotic, dan weet je dat je zeker op snelheid al heel erg kwetsbaar bent.

Maar was het niet effectief gewoon pech? De blessure van Wuytens, dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren. Voetbal is een contactsport, een fysiek zware sport, en dan valt er al eens iemand geblesseerd uit. En dat Mujakic niet voldoende fit was om een hele wedstrijd een leider op het veld te zijn gezien zijn -op dat moment- pas afgeronde transfer, da's ook niet zo gek. Dat probleem ga je volgend weekend thuis tegen Deinze al niet meer hebben. En nu we de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen hebben, kunnen we in principe licht over deze situatie gaan. Je krijgt op 2 kansen evenveel doelpunten tegen, maar je maakt er 3 dus er is niks aan de hand.

En toch blijf ik ermee op mijn maag zitten. Als ik heel eerlijk ben, zonder onnodig kritisch te zijn, vind ik dat we onze defensieve zorgen als eerste van de baan hadden moeten ruimen met degelijke transfers. En misschien zelfs nog eentje meer dan we er nu hebben gedaan. Dan ben je zeker dat dat compartiment van het elftal sterk staat. En dan zijn er geen onverwachte obstakels als blessures mogelijk. En dat had je nu dus wel. Nogmaals, dankzij de overwinning van zondag is dat nog niet zo erg. Maar zoveel geluk ga je niet elke wedstrijd krijgen, en daar moeten we dus stevig voor opletten.

Mijn advies: haal toch nog maar die extra centrale verdediger. Als is het maar om de concurrentie aan te scherpen, en om extra zekerheid in te bouwen. Zo voorkom je hartverzakkingen bij de supporters, de trainers, het bestuur, en ook bij de spelers.

Seppe Meul.