StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Supporters, ga morgen zeker niet naar de match in Moeskroen ???
De Supportersfederatie van Waasland-Beveren vraagt de supporters uitdrukkelijk om de wedstrijd tussen Moeskroen en W-B van morgen zondag 29 augustus om 16 uur, op televisie te volgen en zeker niet naar Moeskroen af te reizen. Door de lokale autoriteiten wordt deze match immers beschouwd als een risicowedstrijd met de nodige politie-inzet tot gevolg. Conform de richtlijnen van de pro League zijn bezoekende supporters trouwens nog altijd niet toegelaten, ook niet in de thuisvakken. De kans dat de ordediensten van Moeskroen dezelfde tolerantie gedogen als hun collega's van Lommel 2 weken geleden, is dus uitgesloten aangezien het hier om een risicowedstrijd gaat.

* Dender wordt tegenstander in de vijfde ronde van de Croky Cup.
Het voorbije weekend plaatste Dender zich voor de volgende ronde in de Beker van België na een 3-0 overwinning tegen Diest. De ploeg uit eerste nationale die wordt getraind door de gerespecteerde Regi Van Acker, ontvangt nu op een nog nader te bepalen datum, Waasland-Beveren. Wees er maar zeker van dat het een bijzonder warm namiddagje of avondje wordt voor de mannen van Marc Schneider, want Dender thuis is in het verleden wel vaker een struikelblok geweest voor ploegen uit het profvoetbal. Ondertussen konden Lokeren-Temse en W-B's reeksgenoot Lierse Kempenzonen zich reeds plaatsen voor die vijfde ronde van het bekertornooi.

* Vogelpoep kreeg zelden zoveel aandacht.
Probeer maar eens wat nieuws in de kranten te vinden over geblesseerden van ploegen in de tweede klasse, 1B. Eventueel lukt dat nog wel in de plaatselijke editie van een krant, maar eens daarbuiten is dat nagenoeg onmogelijk. Toch slaagde Waasland-Beveren er deze week in om een wel heel bijzonder feit de sportpagina's te halen, nl. tribunes die onder het stof en de vogelpoep zaten wat een allesbehalve prettig onthaal moet geweest zijn voor de fans na hun langdurige afwezigheid. Laat het duidelijk zijn, de club Waasland-Beveren is er zich van bewust dat dit volkomen terecht frustraties heeft opgeroepen bij de betalende supporter, maar er waren wel degelijk intern vooraf goeie afspraken gemaakt om die troep op te ruimen. Dat dit niet gebeurde valt te betreuren, maar laten we ook begrip opbrengen dat W-B heus niet de enige club zal zijn waar tijdens de eerste thuismatch van een nieuw seizoen, een aantal verbeterpunten aan het licht komen, maar om daaraan in een bepaalde krant een halve bladzijde te spenderen, dat lijkt mij in ieder geval overdreven. Nogmaals, de supporters hebben groot gelijk dat zij hun ongenoegen kenbaar hebben gemaakt en de club had daadwerkelijk de intentie om preventief op te treden, maar wellicht had het stof en de vogelpoep minder irritatie opgeleverd wanneer de eindstand er anders had uitgezien.

PVW.