StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB GRAAG EEN OVERTUIGENDE REVANCHE.

Het was toch even slikken zondagavond na de onverwachtse en kansloze, maar verdiende nederlaag tegen Deinze. Ook in de voorbereiding waren de wedstrijden meestal niet echt slecht, maar evenmin nooit overtuigend. Het was echter de winst in Lommel die de verwachtingen tegen Deinze flink hadden opgeschroefd en zelfs al viel deze week meermaals de bedenking dat het de tweede helft maar tegen 10 man was, in de eerste helft toen Lommel nog compleet stond, voetbalde W-B ver van onaardig en had het grotendeels de thuisploeg onder controle, op de 2 tegengoals na natuurlijk.

Tegen Deinze had W-B in de eerste helft een ruim veldoverwicht, maar dat uitdrukken in doelpunten, laat staan doelrijpe kansen, was er niet bij. De tweede helft was zelfs rampzalig en een lesje in snelheid en efficiëntie. De enige speler op niveau was Edmundsson, al kreeg ook Kablan vooral in het eerste bedrijf, goeie punten van een aantal supporters. Coach Marc Schneider "zou" van dit soort matchen heel wat kunnen opsteken en daarvan hopen we zondagnamiddag de eerste tekenen te kunnen zien op Le Canonnier. De eerste twee speeldagen hebben overigens geleerd dat de meeste ploegen aan mekaar zijn gewaagd, maar gezien de spelers die werden aangetrokken mag het best wat meer zijn.

Onze tegenstander Moeskroen heeft met 0 op 6 een valse start genomen en dat kan nu eenmaal gebeuren en hoeft na 2 speeldagen nog absoluut geen ramp te zijn. Ervaring zit er op de bank en het veld genoeg met Scifo en Mpenza in de technische staf en spelers als Mandanda, Taravel en Lepoint tussen de lijnen. Maar ervaring door de jaren en ervaring met een bepaalde afdeling (in dit geval 1B) zijn blijkbaar van een totaal verschillende orde. Opvallend : de twee degradanten (moeskroen en W-B) pakten in hun 2 matchen tot nu toe opgeteld 3 op 12 en dat is toch een schamele oogst. Enige verklaring hiervoor is dat ploegen als Westerlo, Deinze, Lierse Kempenzonen, RWDM en Lommel vertrouwd zijn met de manier van voetballen in 1B en hun spelerskernen daaraan hebben aangepast. Feit is dat de mannen van Scifo zo vroeg op het seizoen al een beetje het mes op de keel voelen, want starten met een 0 op 9, dat kan in het nieuwe format van 1B (er zijn geen periodekampioenschappen meer) verstrekkende gevolgen hebben.

De voldoening na de winst in Lommel, kreeg een ferme knauw na het armoedig vertoon op de Freethiel tegen Deinze, maar als we hier de voorbije weken hebben verkondigd dat er voor en achter de schermen goed is gewerkt, mogen we het geloof daarin na een onmiskenbaar slechte wedstrijd, niet meteen in vraag stellen. Er zit zeker kwaliteit in deze groep om mee een rol van betekenis te gaan spelen, maar het mag qua kwaliteit nog wat meer zijn en gun technische staf en spelers ook even tijd om het niveau van 1B op te pikken.

Tot slot : blijf deze namiddag weg uit Moeskroen, want daarvoor zijn voldoende redenen die we hier gisteren uitvoerig hebben aangehaald.

Patrick Van Wesemael.