In mijn voorbeschouwing solliciteerde ik naar een overtuigende revanche voor het thuisverlies van vorige week tegen Deinze en qua resultaat kan die tellen, maar we kunnen er ook niet omheen dat W-B met de 0-2 ruststand niet slecht werd beloond. Moeskroen begon het best aan de partij, nam het meest initiatief, maar verder dan enkele halve kansen kwamen de Henegouwers niet. Het was daarentegen Vukotic die de score opende, maar het doelpunt werd wegens (het zal zeer nipt geweest zijn) buitenspel afgekeurd. Aan de overzijde werd Jackers bijgestaan door het doelkader, maar in een wedstrijd die na het half uur pas echt los kwam, was het Hoggas die zwak verdedigen bij de thuisploeg genadeloos afstrafte. Op slag van rust kon W-B zelfs de score verdubblen na een stilstaande fase, een hoekschop die feilloos door Maderner werd binnen gekopt (toch al zijn derde van het seizoen).

Met de ondermaatse tweede helft tegen Deinze in het achterhoofd, was het geen uitgemaakte zaak of W-B zijn voorsprong zou kunnen vast houden of uitbreiden, maar het bleek uiteindelijk in een tweede helft die het volledig domineerde, zelfs een verdubbeling van de ruststand te worden. Onze Leeuwen speelden een volwassen tweede helft waarin Jackers met een beenreflex de 1-3 wist te verhinderen, maar verder was het toch al W-B wat de klok sloeg. Hoggas, (ondertussen ook al zijn derde van het seizoen) en Chris Kablan met een juweeltje, maakten de indrukwekkende productie buitenshuis compleet.

De winst in Moeskroen met sprekende cijfers komt op een uitstekend moment met de lastige bekerpartij van komende zaterdag 4 september in Dender op het programma en de topper tegen Westerlo op de Freethiel van zondag 12 september aanstaande. De efficiëntie die tegen Deinze onbestaande was, kon nu nauwelijks beter. Marc Schneider heeft duidelijk zijn lessen getrokken uit de verloren match tegen Deinze en hopelijk komt dat het vertrouwen van de spelersgroep de volgende weken ten goede. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

LEEUWEN TANKEN VERTROUWEN MET RUIME OVERWINNING

Onze Leeuwen hebben vandaag opnieuw aangeknoopt met een overwinning. En hoe! Na een aarzelende start kwam geel-blauw op voorsprong via Hoggas. Vlak voor rust verdubbelde Maderner de score. In de tweede helft kwamen onze Leeuwen nooit echt in de problemen. Meer nog: na doelpunten van Hoggas en Kablan eindigde de wedstrijd op een klinkende 0-4 overwinning!

Beide ploegen begonnen de partij met de intentie om er iets van te maken. Het spel ging vlot heen en weer, maar grote kansen vielen er de eerste 20 minuten niet te noteren. Moeskroen nam het spel stilaan in handen en voetbalde enkele halve kansen bij elkaar. Toch was het Beveren dat het eerst de netten deed trillen via Vukotic, maar de lijnrechter zag er buitenspel in. Geen voorsprong dus. Meer nog, het was de thuisploeg dat bijna mocht vieren. Gelukkig voor onze Leeuwen spatte de inzet van Postolachi uiteen op de dwarsligger. Dat was blijkbaar hét signaal voor geel-blauw om de match plots helemaal in handen te nemen! In de 37e minuut knutselden onze Leeuwen een knappe aanval in elkaar. Edmundsson probeerde Maderner te bereiken, maar de bal belandde uiteindelijk bij Hoggas die ijzig kalm wist te scoren: 0-1. Met een kleine voorsprong de rust in? Nee! Maderner kon kort na het openingsdoelpunt Mandanda opnieuw te grazen nemen. Net als in de wedstrijd tegen Lommel devieerde onze imposante Oostenrijker de bal met het hoofd heerlijk voorbij de thuisdoelman in de verste hoek. Ruststand: 0-2.

Na de pauze namen onze Leeuwen het heft meteen opnieuw weer in handen. Mandanda moest opnieuw zijn kunnen tonen op een schot van Maderner. Moeskroen kreeg geen deftige aanval bij elkaar gevoetbald, het waren onze Leeuwen die opnieuw wisten te scoren. In de 66e minuut haalde Edmundsson uit met de linker. Zijn bal week af en een verraste Mandanda kon de bal niet klemmen. Hoggas stond net als in de eerste helft opnieuw op de juiste plek en kon opnieuw scoren: 0-3. Wedstrijd gespeeld! Tussendoor liet Nordin Jackers zich nog opmerken met een spectaculaire redding met de voet. In de slotfase kon Chris Kablan de kers op de taart zetten. Hij recupereerde een bal en krulde met zijn rechter het leer vervolgens heerlijk in de winkelhaak! Na de mindere thuiswedstrijd tegen Deinze tankten onze Leeuwen opnieuw vertrouwen met deze klinkende 0-4 overwinning!

Volgende week op 4 september start voor geel-blauw het bekeravontuur met een uitwedstrijd op Dender. Bezoekende fans zijn welkom, maar er geldt wel een combiregeling. Supporters, allen op post!