StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Antoine Gobin gast bij de Freethielvrienden Bornem.
Nu vrijdag 3 september is CEO Antoine Gobin van Waasland-Beveren de gast bij supportersclub Freethielvrienden Bornem. Mochten er onder de bezoekers van onze website supporters zijn die interesse hebben om eens naar Bornem (Hingene om juist te zijn) af te zakken, dat kan. Het adres is : Caf&eaute De Zwaan, Wolfgang d'Urselstraat 2 in Hingene (tegenover de kerk). We vragen wel dat wie geen lid is en wil komen, een mailtje stuurt naar info@freethielvrienden.be zodat we een zicht hebben op het aantal extra aanwezigen.

* Speeldag 3 in 1B samengevat.
Een overwinning op verplaatsing is goud waard waardoor we kunnen stellen dat W-B de winnaar van het weekend was in de 1B Pro League. Overtuigend was het voetbal van W-B pas na een half uur en de 0-1 voorsprong waarna het zelfs dodelijk efficiënt werd. Met Kevin Hoggas en Daniel Maderner zijn we goed op weg om van stilstaande fases een wapen te maken, als die zich voordoen natuurlijk, want tegen Deinze waren die er nauwelijks. Het zou wel eens kunnen dat centraal achterin de tandem Vukotic-Wuytens gelanceerd is, want het gevechtsvoetbal in tweede ligt Vuko goed en we zullen daarom maar duimen zeker dat hij blijft ? Wat mij betreft kan Jackers nog een tandje bij steken, want zijn interventies zijn niet altijd geslaagd, maar de potentie om dat tandje bij te schakelen is gelukkig wel aanwezig. Op de flanken evolueren Kablan en Buus Jacobsen in positieve zin. Hoggas is het bewijs dat men moet durven investeren in goeie spelers, want die betalen zich terug. Edmundsson is elke week dichtbij zijn goaltje, maar wees gerust, zodra de ban gebroken is zullen er nog volgen. Maderner is geen opvallende spits, maar hij staat dikwijls op de goeie plaats en hij kan koppen en dat heeft niet alleen met zijn gestalte te maken. Efford blijft nog onder de verwachtingen, maar zou eens een langere periode zonder blessures moeten blijven om hem goed te kunnen beoordelen. En wat fijn dat een positivo als Jur Schryvers weer eens vanaf het begin mocht opdraven. Niet de kundigste voetballer bij W-B, maar inzet te over en de perfecte mentaliteit. En over tandjes of versnellingen bij steken, daar zijn ook Leonardo Bertone en Matthias Verreth aan toe.

Koploper Westerlo had een lastige klant thuis aan Lierse Kempenzonen, maar het haalde wel een achterstand op en hield de 3 punten in het Westelse Kuipje. Het belooft een mooie affiche te worden op zondag 12 september wanneer Jonas De Roeck en zijn mannen naar Beveren komen.

Er zijn mij al enkele goeie keepers in tweede klasse opgevallen waaronder die van RWDM en Virton en dus logisch dat er vrijdagavond tussen beide ploegen niet werd gescoord. Lommel en Deinze zorgden voor een lekker potje met 4 goals keurig verdeeld. Het mag duidelijk zijn, de meeste ploegen zijn aan mekaar gewaagd, want het puntenloze Moeskroen heeft alleszins meer kwaliteit dan het klassement aangeeft en kan zeer waarschijnlijk binnenkort beschikken over de jongste Hazard die bij Cercle overbodig is.

* Kalendernieuws.
De kalender van 1B is sinds gisteren tot speeldag 9 bijgewerkt en voor W-B gemakkelijk te onthouden. De vijf volgende wedstrijden waarvan 3 op verplaatsing, worden, hetzij op vrijdagavond afgewerkt in geval van de 3 uitmatchen en telkens om 20 uur. De 2 bijkomende thuiswedstrijden gaan wederom op een zondag door : W-B - Virton op zondag 3 oktober om 16 uur en W-B - Lommel op zondag 24 oktober om 20 uur. De vrijdagavondmatchen op verplaatsing zijn RWDM - W-B op vrijdag 17 september, Lierse Kempenzonen - W-B op vrijdag 24 september en Deinze - W-B op vrijdag 15 oktober. Collega-bestuurslid Yves merkte terecht op dat we beter een abonnement voor op verplaatsing hadden gekocht. Op een zalige zaterdagavond naar het voetbal en na de match rustig evalueren en een pintje drinken met de vrienden, ongelooflijk maar waar, het is er voorlopig niet meer bij en dat is een drama voor onze horeca op de Freethiel. Tot slot nog meegeven dat onze beloften maandagavond vlot met 6-0 de maat namen van Lierse Kempenzonen.

PVW.