StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nkaka voor een seizoen uitgeleend aan Waasland-Beveren.
Aristote Nkaka, een 25-jarige middenvelder, wordt voor een seizoen door Anderlecht aan Waasland-Beveren verhuurd. Nkaka genoot zijn opleiding bij Club Brugge en verkaste daarna naar Moeskroen om vervolgens bij Oostende te belanden waar hij wellicht door Marc Coucke werd meegenomen naar de hoofdstad toen die een presidentstransfer maakte van KVO naar RSCA. Grappig is wel dat Nkaka tot nu toe nog geen minuut voor de Brusselaars speelde, maar uitleenbeurten naar Santander, Almeria (beiden in de Spaanse tweede klasse) en afgelopen seizoen bij het Duitse Paderborn ook in tweede klasse, achter de rug heeft. Zou het kunnen dat Roger Stilz hem van bij Paderborn kent ? De komst van Nkaka is een sprong in het duister, want als middentwintiger is er weinig geweten over hem bij ons, maar de oorzaak daarvan is zeer waarschijnlijk zijn buitenlandse uitleenbeurten. Ondanks de 0-4 vorig weekend in Moeskroen, was het al langer duidelijk dat het Beverse middenveld nog een sportieve injectie kon gebruiken en we moeten hopen dat Aristote die leemte kan opvullen. Een straffe transfer was er gisteren ook van de 34-jarigeTeddy Chevalier. Moeskroen is nog puntenloos, maar met Kilian Hazard en Teddy Chevalier lijkt het alleszins aan zijn benard klassement snel iets te willen doen. Ik zou zeggen, dat is gene kaka !

* Zo zien we het graag.
De deugddoende overwinning in Moeskroen is wellicht tot stand kunnen komen door twee feiten die we maar wat graag zien gebeuren. Voor het eerst de voorbije 3 matchen werd de nul gehouden en dan is men sowieso al verzekerd van een puntje. Daarenboven kwam W-B ook voor het eerst dit seizoen een keer op voorsprong en reken maar dat die ontwikkeling een gunstige impact heeft op een elftal. Het zijn interessante gegevens voor een coach en ik moet zeggen, in de korte interviews die ik tot nu toe hoorde op televisie met Marc Schneider, geeft die een bijzonder rustige indruk. Geen grootspraak en voorlopig alles op korte termijn bekijken en dus nog niet praten over Westerlo, maar wel de bekermatch in Dender van komende zaterdag.

* Derde keer, goeie keer !
Louis is eindelijk van ons ! Het was tot in de late uurtjes bang afwachten of Louis Verstraete na twee voorgaande passages, nog een derde hoofdstuk Waasland-Beveren zou toevoegen. Tegen Deinze zat Louis op de tribune en dat deed de geruchtenmolen natuurlijk aanzwengelen, maar dat waren natuurlijk geen harde bewijzen dat er een nakende deal zat aan te komen. Toen echter gisteren een aantal media de naam van Waasland-Beveren en Verstraete opnieuw gingen linken leefde de hoop weer fors op bij de fans, maar diezelfde media noemden ook in een adem Groningen en Sparta en dat relativeerde de verwachtingen flink. Gisterenavond kwam er dan toch witte rook via de officiële website van de club met een bevestigend woordje van sportief manager Roger Stilz en Louis zelf, maar toen gebeurde er iets heel geks. Plots was het bericht weer verdwenen op de website wat bij een aantal fans voor lichte paniek zorgde. De nodige smsjes naar de mensen die het zouden moeten weten, toonden aan dat de communicatie bij momenten nog stroef verloopt, maar gelukkig stond het verheugende nieuws over Louis een tijdje later weer online. Verdomme Louis, wat heb jij ons allemaal al aangedaan, maar wat zijn we ongelooflijk blij dat je weer deel uitmaakt van onze Freethielfamilie. Er is nooit een speler geweest en er zal er ook nooit meer een komen die zoveel moeite heeft gedaan om een Freethielboy te worden als Louis Verstraete. Hij heeft uiteraard ook maar 2 benen en 2 voeten, maar die hebben tijdens zijn voorgaande passages al voldoende aangetoond onze club enorme diensten te kunnen bewijzen en dan heb ik het niet eens gehad over het hoofd van dat ventje. Het enthousiasme spat er af en wat is het een lust om naar dat aanstekelijk enthousiasme te luisteren. Welkm thuis Louis !

PVW.