StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB VANAVOND ZAKEN DOEN ZOU LEUK ZIJN, MAAR PRIJZEN WORDEN PAS AAN DE MEET VERDEELD.

Pers en supporters hebben de voorbije weken hun best gedaan om een uitgesproken favoriet naar voor te schuiven in 1B, maar verder dan een favoriet is men niet geraakt omdat er nu eenmaal geen uitgesproken favoriet is. Het vaakst geciteerd werd de naam van Westerlo, op de hielen gezeten door Waasland-Beveren, maar op hun beurt worden de hielen van W-B geviseerd door Lommel en Deinze. Om de rust in de tent te bewaren en ook wel de spanning in 1B te garanderen, zou het prettig zijn indien W-B vanavond de koppositie overneemt van Westerlo, maar zelfs in geval van verlies en de bijbehorende vierpuntenkloof, biedt het fel bekritiseerde systeem van tweede klasse waarin de teams mekaar 4 keer tegen het lijf lopen in een seizoen, het voordeel dat men nog 3 keer kan revanche nemen tegen dezelfde ploeg na vanavond. Bovendien, een seizoen is lang en de prijzen worden pas aan de meet verdeeld en die waarheid geldt zeker ook in geval van een Beverse driepunter.

De bekeruitschakeling in Dender heeft, alhoewel dat intern zal worden ontkend, voor wat ongewenste twijfel gezorgd in de entourage van Waasland-Beveren. Logisch, maar toch moeten we de zaken durven stellen zoals ze zijn : van de 4 tot nu toe gespeelde wedstrijden (3 in competitieverband en een bekermatch), was alleen de tweede helft thuis tegen Deinze ondermaats. Het eerste kwartier in Lommel en de eerste 20 minuten in Moeskroen was ook voor de tegenstander, maar voor wat overblijft en dat is redelijk wat, waren de mannen van Marc Schneider de controlerende partij. Alleen, het verschil werd vaak gemaakt uit stilstaande fases, maar als controlerende partij ontbraken de elementen snelheid en verrassing waardoor het er voor een tegenstander voorspelbaar uitziet en waarschijnlijk ook is. In dat opzicht is het goed dat Edmundsson wordt gerecupereerd, want toekomstgericht zie ik voor hem een belangrijke rol weggelegd in de ploeg. Het wordt dus zaak om dat controlerende om te zetten naar meer dreiging, want met zelfs goeie afstandsschoten verrast men een degelijke keeper meestal niet.

Met een 7 op 9 en plaatsing voor de volgende ronde van de Croky Cup, is Westerlo bezig aan een mooi parcours. Het team van Jonas De Roeck is een stevig blok zonder grote uitschieters, al zal Tuur Dierckx tegen zijn vorige werkgever graag iets willen tonen. We hebben het niet becijferd, maar ploegen als Westerlo, RWDM en Deinze beschikken over de meeste ervaring in tweede klasse qua spelersmateriaal en dat is een niet te onderschatten factor. Neem bv. een Dylan De Belder bij Deinze die wellicht iets te kort komt voor de Jupiler Pro League, maar o zo waardevol is in 1B.

Het wordt de hoogste tijd dat Waasland-Beveren eens werk maakt van een aanzet tot een betere (ik durf het woord goeie niet in de mond nemen) thuisreputatie, want we zijn weer op weg om buitenshuis meer punten te pakken dan in het eigen Freethielstadion en dat zien de fans liever andersom. Ik heb het voorgevoel dat het een goeie en open wedstrijd gaat worden en wat het resultaat betreft, een overwinning zou een fantastisch cadeau zijn om mijn verjaardag mee af te sluiten. Komaan Leeuwen !

Patrick Van Wesemael.