StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Lijden onze spelers aan het Freethielsyndroom ?
Gaan jullie er toch maar eens goed bij zitten. Thuiswedstrijden en Waasland-Beveren, het is een problematisch huwelijk. De 0-2 tegen zowel Westerlo als Deinze, was de aanleiding om ook de laatste thuismatchen van het afgelopen seizoen er eens bij te halen en dat levert een dramatisch overzicht op.

W-B - Seraing 2-5 (terugwedstrijd van de barragewedstrijden),
W-B - Kortrijk 3-4,
W-B - STVV 2-4,
W-B - Beerschot 1-2,
W-B - Charleroi 1-1 (28ste speeldag),
W-B - Eupen 1-0 (speeldag 27, woensdag 17 februari 2021).

Van de laatste 8 thuiswedstrijden verloor Waasland-Beveren er liefst 6, speelde het 1 keer gelijk en won het 1 keer, nl. tegen Eupen op de 27ste speeldag en dat is geleden sinds 17 februari. Dat zijn cijfers om van te duizelen en het kan bijna niet anders of dit moet in de hoofden zitten van de spelers die gebleven zijn. Zou dit hoofdzakelijk te maken hebben met het feit dat we op verplaatsing het spel niet moeten maken ? Anderzijds en dat is dan weer ongebruikelijk voor een ploeg die het moeilijk heeft, van onze laatste vijf uitwedstrijden werden er 4 gewonnen (in Oostende, Leuven, Lommel en Moeskroen) en kwamen we tot een puntendeling op het veld van Seraing. Dit is toch de wereld op zijn kop en werk aan de winkel voor psycholoog Dirk De Wachter. Probeer je supporters dan maar eens warm te maken om op een zondagavond 20 uur (en met de huidige coronamaatregelen is dat 1 tot 2 uur vroeger) naar de Freethiel te lokken. Volledigheidshalve moet aan dat laatste overzichtje worden toegevoegd dat er vorige week ook werd verloren in Dender, maar dat was voor de Beker van België.

* SKB komt wederom tot een puntendeling.
SKB speelde in het weekend 1-1 gelijk op het veld van de buren uit Kieldrecht. Het liet een 0-1 voorsprong ontglippen en staat als enige ploeg met 2 punten op een elfde plaats. Volgende week ontvang het Rangers Opdorp en dat biedt perspectief, want zij zijn nog puntenloos.

* Vukotic maand buiten strijd.
Hij moest zondagavond nog binnen het kwartier worden vervangen met een spierblessure en naar verluidt heeft een scan uitgewezen dat Vuko mogelijk een maand niet inzetbaar zal zijn. Dat is een flinke streep door de rekening van Marc Schneider, want alhoewel de Serviër vaak op het randje speelt met risico op kaarten of zelfs gevaar voor eigen lichaam, is hij een bijzonder sterk wapen op hoge ballen. Op het moment dat Aleksandar trouwens uitviel was het nog 0-0 en wat sneu voor Schoonbaert dat hij (waarschijnlijk nog niet helemaal opgewarmd) nagenoeg bij zijn eerste contact onder de bal doorging wat de 0-1 van Tuur (een paar jaar geleden was het nog Tuurke), opleverde. PVW.