StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WINNEN IS PLEZANT, MAAR HET MAG GERUST WAT MEER ZIJN.

WINNEN Bloed, zweet, tranen en een geweldige Nordin Jackers, deze unieke mix heeft Waasland-Beveren vorige week vrijdag nodig gehad om tot een belangrijke driepunter te komen in het Edmond Machtenstadion. Door die overwinning is W-B opgerukt naar een interessante tweede plaats in de rangschikking, maar vanavond als supporter met een goed gevoel afzakken naar het Vanderpoortenstadion, no way !

Te lang blijven stilstaan bij het verleden is geen goed idee, maar bij de winst van vorige week in Molenbeek, kan dat zeker geen kwaad. Met 1-3 winnen en de luxe hebben om nog een strafschop te verkwanselen, het geeft een vertekend beeld van hoeveel moeite het heeft gekost om de volle inzet mee naar de Freethiel te nemen. Wat nog het meest zorgen baart is de bij momenten stuntelige manier van voetballen, want meer dan 2 goeie passen geven na mekaar lukt zelden. Ook de vaststelling dat er geen verbetering komt in het onverzorgd voetbal van Waasland-Beveren, is beangstigend. Gelukkig zijn de punten en het klassement hoopvol, want anders had de kritiek op Marc Schneider al een tijdje naar een hogere versnelling geschakeld. De indruk ontstaat dat onze coach het heel even niet meer weet en het is altijd gemakkelijk praten achteraf, maar wat vreemd dat de 4 invallers (bij Buus Jacobsen was dat helaas door een blessure) stuk voor stuk resultaat bepalend waren. Kan, zal waarschijnlijk toeval zijn, maar misschien ook niet. En ja, al eerder merkte ik op dat de vereiste kwaliteit in 1A en die in 1B verschillen, maar het kan niet zo zijn dat een ploeg met het merendeel van de spelers ervaring op het hoogste niveau (recent of in een iets verder verleden), daarmee niks kunnen aanvangen in onze tweede klasse. Een speler als Louis Verstraete liep er wat verloren bij tegen Westerlo en het is maar goed dat we weten wat Louis kan, of we hadden al meteen twijfel gezaaid rond zijn aankoop. Neen, qua resultaten hebben we nog niet te klagen, maar progressie in het spelniveau blijft achterwege en dat moet dringend beter. Het positieve nieuws voor Marc Schneider is dat de ziekenboeg op Vukotic na als we het over basispionnen hebben, zo goed als leeg loopt.

Lierse Kempenzonen heeft zich de voorbije 5 wedstrijden gepresenteerd als een aanwinst voor 1B. Een enthousiast voetballend ploegje met mogelijkheden en dat gekoppeld aan een stadion met een verleden om U tegen te zeggen. De ploeg kwam in 1B terecht omdat een aantal ploegen uit de eerste nationale amateurs geen interesse hadden in een licentie, maar met de beschikbare spelers kan het elke ploeg in de reeks het leven zuur maken. Of dat voldoende is om zelf in de prijzen te vallen is een ander paar mouwen, maar het heeft er alle schijn van dat er in Lier stevig wordt getimmerd aan de toekomst. Deze week haalde het nog de sneltrein Niels Schouterden binnen, maar wellicht komt de match tegen W-B voor hem te vroeg. Waren er al : de prima verdediger Kennehth Schuermans (ex-Westerlo en al een aantal goals achter zijn naam met de kop), de gebroeders Limbombe, Alexander Maes (gewezen Kielse Rat), Jens Naessens en een onbekende, maar gemakkelijk scorende Luxemburger die aan Yvan Yagan een collega heeft die zowel ervaring als scorend vermogen heeft. Kortom, deze ploeg lijkt ons voldoende inhoud te hebben om, vooral op eigen terrein, elke tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. Afgelopen weekend verloor het met 3-1 in Lommel, maar dat resultaat is eerder bedoeld als waarschuwingssignaal dan als onderschattingsgegeven.

De nul houden lukte ons dit seizoen nog niet, scoren buitenshuis des te beter. Als we het eerste deze keer wel voor mekaar krijgen en het tweede bevestigen, is een vierde overwinning op verplaatsing een feit en het mysterie van onze uit- en thuiswedstrijden weer wat groter. Komaan Leeuwen !

Patrick Van Wesemael.