Waasland-Beveren heeft vrijdagavond zijn eerste van de tot nu toe vier gespeelde uitmatchen verloren. Het verloor met 2-1 op het Lisp al dient opgemerkt dat de aansluitingstreffer in de 81ste minuut van Edmundsson er kwam vanuit buitenspelpositie.

Lierse Kempenzonen liet zoals de meeste van onze tegenstanders, W-B lekker breien wat de mannen van Schneider de indruk gaf dat ze goed bezig waren, maar de thuisploeg koos geduldig haar momenten uit en dat leverde voor rust een viertal behoorlijke mogelijkheden op. Jackers en iets mindere afwerking bij de thuisploeg maakten echter dat de wedstrijd niet halverwege in een beslissende plooi was gevallen. Meer zelfs, een bedrijvige Efford had kort voor rust alleen voor keeper De Smet altijd moeten scoren, maar de Lierse goalie bracht redding.

Coach Marc Schneider was tijdens de thee tot het besef gekomen dat met meer lef en durf er misschien wel iets te rapen viel op het Lisp. W-B trok het initiatief volledig naar zich toe en Geel-Zwart dreigde uit de match te verdwijnen, tot Jur Schryvers terecht zijn tweede geel karton pakte (het eerste was voor een schwalbe en zo zie je maar dat dit later duur te staan kan komen). Anderzijds, ook Lierse Kempenzonen bezondigde zich tweemaal aan een schwalbe, maar die bleven onbestraft. Zelfs met een mannetje minder bleef W-B de betere ploeg, maar het kon niet verhinderen dat Van Acker en Maes vanop strafschop een 2-0 voorsprong nam. Aan de eerreder van Edmundsson (die gast verdient dat omdat hij er al vaak dichtbij was) zat een zware geur, want hij stond duidelijk zichtbaar buitenspel. In het resterende gedeelte (toch nog een klein kwartier, 9 minuten plus een vijftal minuten blessuretijd) kon W-B Jarno De Smet niet echt meer bedreigen en gezien dat geurtje bij de aansluitingstreffer is dat maar goed ook. Lierse blijft zo thuis ongeslagen en zet een knappe 9 op 9 neer, terwijl Waasland-Beveren zijn eerste nederlaag buitenshuis incasseert. Dat hoeft uiteraard geen drama te zijn op voorwaarde dat er volgende week tegen Virton op de Freethiel nog eens een thuisoverwinning wordt behaald.

Geen idee hoe er wordt getraind bij W-B, maar na amper 18 minuten raakte met Kablan de zoveelste speler gekwetst. Ondertussen werd vandaag bekend dat Derrick Tsjimanga die overbodig is bij OHL, de rangen van W-B komt vervoegen. Er valt over deze match nog wel wat meer te vertellen, maar dat houden we graag voor maandag. Hierna beleven we samen met Maarten Van Mieghem wat meer gedetailleerd de hoogtepunten van vrijdagavond.

GEEL-BLAUW VERLIEST MET KLEINSTE VERSCHIL VAN GEEL-ZWART

Onze Leeuwen zijn er vandaag in Lier niet in geslaagd om een tweede opeenvolgende uitoverwinning te boeken. De wedstrijd werd in de tweede helft beslist. Nadat Schryvers met een tweede gele kaart het veld moest verlaten, liep Lierse 2-0 uit via Van Acker en Maes. Edmundsson scoorde tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar verder kwam geel-blauw niet meer. De partij eindigde zo op 2-1.

In een goedgevuld en sfeervol Lisp tastten beide ploegen elkaar in de beginfase wat af. In de eerste tien minuten viel een kansje voor geel-blauw te noteren via Efford en nadien probeerde ook Laes het voor Lierse. Het balbezit was in de openingsfase voor onze Leeuwen, de gevaarlijkste kansen echter voor Lierse. Zo kon Gillekens in de 13e minuut vrij inkoppen, maar de bal vloog naast. In minuut 19 moest Nordin Jackers met een fraaie voetveeg zijn kunnen nog eens tonen. De thuisploeg bleef het proberen en opnieuw was het bijna raak: een afvallende bal belandde bij Yagan die Jackers met een lob probeerde te verschalken. Gelukkig voor geel-blauw vloog de bal uiteindelijk naast. Na 25 minuten probeerden onze Leeuwen het evenwicht in de partij te herstellen en kwam er meer drang naar voor. In de 32e minuut ging Joe Efford zijn kans. Net als vorige week op RWDM probeerde onze Amerikaanse spits het met een streep vanop afstand. De bal leek in de richting van de kruising te gaan, maar uiteindelijk vloog het leer naast. Efford had er duidelijk zin in en 5 minuten voor rust mocht hij alleen oprukken richting thuisdoelman De Smet. Die laatste maakte zich goed breed en verhinderde Efford zo van het doelpunt. Na nog enkele kleine kansjes voor beide ploegen, mochten de spelers even gaan bekomen bij een 0-0 ruststand.

Onze Leeuwen begonnen gretig aan de tweede helft en zetten meteen druk naar voor. De ambities waren duidelijk, geel-blauw kwam niet voor een punt. Maar in minuut 54 kantelde de wedstrijd. Nadat Jur Schryvers in de eerste helft een eerste gele kaart had ontvangen voor een vermeende schwalbe, kreeg hij na een fout een tweede geel karton onder de neus geduwd. Hoewel onze Leeuwen niet echt aangeslagen leken, opende Lierse even later toch de score. In de 63e minuut kreeg Van Acker wat vrijheid rond de zestien en hij haalde verschroeiend uit: 1-0. Een opdoffer voor geel-blauw. Niet veel later volgde een tweede dreun. Scheidsrechter Vermeire wees naar de stip en Maes legde de 2-0 koelbloedig binnen. Toch gaven onze Leeuwen zich nog niet gewonnen. Louis Verstraete kwam eerst nog een teen te kort om te scoren, maar negen minuten voor tijd kopte Edmundsson alsnog de aansluitingstreffer tegen de touwen. Beveren bleef het proberen, maar een tweede doelpunt bleef uit. Het werd 2-1.

Ondanks het mindere resultaat van vanavond bleef onze aanhang zingen en de spelers aanvuren. Respect. Op zondag 3 oktober ontvangen we Virton in het eigen Freethielstadion. De wedstrijd start om 16.00 uur.