StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Westerlo winnaar van de zesde speeldag.
Koploper zijn en nog eens tot winnaar van het weekend worden gebombardeerd, dan kan het niet anders of men doet goeie zaken en dat heeft Westerlo dit weekend ook gedaan. Het zag de directe achtervolgers Deinze en W-B punten verspelen en zelf graaide het in zijn wedstrijd bij rode lantaarn Moeskroen in de absolute slotfase 3 gouden punten mee. De mannen van Jonas De Roeck hebben nu een kloof geslagen van 4 punten op een nieuw duo en dat zijn Lommel en Lierse Kempenzonen. W-B volgt toch al op 5 punten en doet er goed aan vanaf komende zondag dringend punten beginnen te pakken in eigen Freethielstadion met dan om 16 uur de komst van Virton. Datzelfde Virton (de ploeg van Din Sula) hield keurig een puntje thuis tegen Deinze. RWDM blijft in de hoek waar de klappen vallen, maar het verlies thuis tegen Lommel zegt ook iets over de comeback van Lommel dat zijn moeizame start helemaal te boven lijkt. Ik zie de satellietclub van Man City hoog eindigen in het eindklassement. In die te vermijden hoek raakt Moeskroen voorlopig niet uit de startblokken. Voor de spanning van de competitie zowel bovenin als onderin (en die is er heus wel) was het beter geweest dat Moeskroen de punten op Le Canonnier had gehouden, maar daarmee willen we allerminst Westerlo tekort doen. Conclusie : kop en staart hebben zich na speeldag 6 wat afgezonderd (in het geval van Moeskroen is dat laten afzonderen), maar er is tegelijkertijd een algemene hergroepering ontstaan waarbij RWDM en Virton moeite hebben om aan te sluiten bij W-B, Deinze, Lommel en Lierse Kempenzonen. Ik zit vrijdagavond op het puntje van mijn stoel om Westerlo - Lommel te volgen.
Op zaterdag mag Moeskroen op het Lisp beter proberen te doen dan W-B. Hopelijk mag W-B zondag om 18 uur een eerste thuisovewinning sinds lang bijschrijven, maar Virton is zeker niet meer dat kansloze ploegje zoals het bij de competitiestart werd afgeschilderd. Deinze sluit zondagavond speeldag 7 af met een thuiswedstrijd tegen RWDM. Er staat ons weer een leuk weekend voetbal in 1B te wachten en laat ons hopen dat W-B zondagavond in aanmerking komt voor het schouderklopje van de speeldag.

* Yellow Blue zit in de lift.
YB SKB heeft afgelopen weekend de lastige klip op het veld van Vrasene prima omzeild. De mannen van trainer Strobbe wonnen met 0-2 en rukken op naar de vierde plaats in het klassement. Komend weekend is Zaffelare de gast op de Freethiel. Zaffelare nam met 6 op 6 een sterkte start, maar ondertussen liep het tegen twee opeenvolgende nederlagen aan.

PVW.