Er zijn zo van die dagen, maar ze zijn wel uiterst zeldzaam : er komt een thuiswedstrijd aan tegen een ploeg waarvan men als supporter denkt, nu kan en moet het gebeuren (Virton), want het is sinds februari geleden dat we thuis nog eens konden winnen. Voor alle zekerheid wrijft men dan na amper 20 minuten spelen eens goed in zijn ogen om te zien wat op het scorebord staat wel degelijk klopt, maar helaas was een onwaarschijnlijke 0-3 geen gezichtsbedrog. Gelukkig was er kort daarna een persoonlijke inspanning van topschutter Daniel Maderner die met de 1-3 voor hernieuwde hoop zorgde, maar zoals wel eens eerder aangegeven, er staan 11 individuën op het plein, geen ploeg. Resultaat was een bijna hopeloze 1-3 ruststand, want geen kansen bijeengevoetbald na de goal van Maderner.

We veronderstellen dat onze coach niet eens zo ontevreden was over de eerste helft van zijn ploeg, want geen wissels bij het begin van de tweede. Verschrikkelijk om een zieltogend elftal te moeten aanschouwen en heel wat supporters bleven dan ook in de horeca om er op televisie te genieten van een landgenoot die wel bereid was zijn hoofd er voor te leggen, met name Florian Vermeersch. En net zoals tegen RWDM bracht Marc Schneider zijn geheime wapens in het veld op het moment dat het kalf voor veel mensen verdronken leek : eerst Efford, even voorbij het uur Reyners en bij het ingaan van het slotkwartier Kablan. Vooral de inbreng van ex-Genkenaar Tom Reyners was een kantelmoment. De frele Limburger imponeerde meteen door zijn inzet, gesmaakte dribbels en pogingen op doel, zeg maar een gesel voor de verdedigers van Virton en met de nodige zin voor humor, misschien ook voor zijn eigen ploegmaats die hun zondagnamiddagrust verstoord zagen door zoveel enthousiasme bij Tom. Met nog 10 minuten te gaan geloofden maar weinigen dat er nog iets te rapen viel, maar een perfecte kopbal van Schoonbaert op hoekschop een minuut later, deed de vlam in de pijp slaan. Het zieke beestje Waasland-Beveren werd plots springlevend en weer 6 minuten verder zorgde Efford voor een 80 minuten lang onverhoopt puntje. En daar bleef het niet bij, want plots wist Virton van geen hout pijlen meer maken en het ergerlijk veel tijd rekken brak hun zuur op, want bij het ingaan van de 5 minuten blessuretijd deed Jacob Montes de Freethiel ontploffen met de heerlijke 4-3. Een onwaarschijnlijke slotfase die mij herinnerde aan de 3-2 tegen Bergen ook in tweede klasse toen eerst Bourabia en kort daarna Clepkens voor een onvergetelijk slot zorgden en de dansende fans van Bergen die al op het veld waren gekomen om de titel van hun ploeg te vieren, weer in hun vak moesten en met lege handen huiswaarts werden gestuurd.

Het werd dus gisteren een slotkwartier dat de geschiedenis zal ingaan, maar de grootste fout die spelers en technische staf kunnen maken is de 80 voorafgaande dramatische minuten over het hoofd te zien. Hoe wervelend die laatste 10 minuten ook waren, ze kunnen wat daarvoor gebeurde (of moet ik zeggen niet gebeurde) onmogelijk doen vergeten. Ik heb alleszins geen behoefte om vandaag interviews in kranten te lezen of op televisie te horen met spelers die zich niet bewust zijn dat het 80 minuten lang een draak van een wedstrijd was, want in dat geval zullen er alweer geen lessen worden getrokken. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

LEEUWEN PAKKEN VOLLE BUIT NA WAANZINNIG SLOT

Onze Leeuwen zijn er vandaag in geslaagd om op miraculeuze wijze een 0-3 achterstand om te buigen in een overwinning. Na een dramatische eerste helft kon er alsnog gevierd worden op de Freethiel, want in het absolute slot knalde Jacob Montes de 4-3 eindstand tegen de touwen.

Na de nederlaag op en tegen Lierse waren de verwachtingen hoog gespannen voor de thuiswedstrijd tegen Virton. De wedstrijd begon echter dramatisch voor geel-blauw. Na een kopballetje van Dries Wuytens was het in het eerste half uur van de partij al Virton dat de klok sloeg. Allach opende al in de 5e minuut de score, nadat hij moederziel alleen naar Jackers mocht oprukken. In minuut 19 was het opnieuw raak voor de bezoekers. De Beverse defensie kreeg de bal achteraan niet weggewerkt en het was opnieuw Allach die kon scoren: 0-2. En alsof dat nog niet genoeg was, werd het 2 minuten later zelfs 0-3. Nadat Din Sula eerst nog afgestopt werd, belandde de bal bij Guillaume die het leer netjes in de verste hoek deponeerde. De thuisaanhang wist niet wat ze zag. Gelukkig kon topschutter Daniel Maderner in de 25e minuut milderen. Hij hield eerst drie verdedigers aan de praat en nagelde de bal vervolgens genadeloos in de rechterbovenhoek, 1-3. Opnieuw een sprankeltje hoop voor de thuisfans. Het grootste gevaar kwam echter nog steeds van de bezoekers, want het was ex-speler Din Sula die de paal trof. Tijd om grondig te bezinnen bij de rust.

Bij het begin van de tweede helft moest Nordin Jackers meteen zijn kunnen tonen. Met een geweldige duik zweefde hij een afstandsschot van Anne uit doel. Geel-blauw verhoogde wel de druk, maar echt grote kansen leverde dat in eerste instantie niet op. Coach Marc Schneider bracht Efford en Reyners in de ploeg en dat zorgde toch voor wat meer schwung bij de thuisploeg. Beiden zetten ze doelman Sadin aan het werk, maar die weigerde om zich gewonnen te geven. Dat gebeurde 9 minuten voor tijd uiteindelijk toch. Schoonbaert kopte een corner van Edmundsson hard in doel: 2-3. Konden onze Leeuwen alsnog een punt pakken? Absoluut! Zes minuten later was het al zover. De bezoekers kregen de bal niet weg uit de zestien en het was Joe Efford die eindelijk de weg naar doel vond. De bordjes in evenwicht met nog 4 minuten te spelen. Onze Leeuwen waren nu helemaal los en gingen vol voor de drie punten. In de 90e minuut gebeurde vervolgens het onwaarschijnlijke: Efford ging opnieuw op wandel en legde de bal panklaar voor zijn landgenoot Jacob Montes. De Amerikaan bleef ijzig kalm en krulde de bal met zijn "mindere" linker heerlijk in doel. 4-3: het dak van de Freethiel ging er helemaal af. Brendan Schoonbaert moest in de extra time nog naar de kant na een tweede gele kaart, maar gescoord werd er niet meer. Zo kon er thuis eindelijk eens gevierd worden, eindstand: 4-3.

Op de volgende speeldag gaat geel-blauw op bezoek in Deinze. De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 15 oktober en begint om 20.00 uur.