freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Komt Marc Schneider nog tot een basisploeg of is dat niet de bedoeling ?
Men zou onze coach kunnen complimenteren met zijn gouden wissels op RWDM en zondag tegen Virton toen hij Reyners, Efford en Montes bracht en deze voor de volle 100 procent beslissend waren, maar aan die betutteling doe ik lekker niet mee. Integendeel, de vraag moet absoluut gesteld worden waarom Schneider het in zijn hoofd haalt om een ploeg die een schrijnend gebrek aan snelheid en creativiteit heeft, uitgerekend de spelers die over die kwaliteiten beschikken, op de bank of zelfs op de tribune worden gezet. Het is best mogelijk dat Reyners een eendagsvlieg is, maar op 25 minuten tijd heeft hij meer laten zien dan sommige jongens in de voorbije 7 matchen en met o.a. Leonardo Bertone durf ik zelfs namen noemen, maar hij is zeker niet de enige. Ik wil ook een lans breken voor Alessandro Albanese, want ook al “zou” hij een vervelend ventje zijn, een coach met ervaring (en dat werd toch beweerd van Schneider) laat die gast binnen de kortste keren in het gareel lopen. Mijn zeer bescheiden advies : probeer het eens op de flanken met Efford en Albanese en vervang met Bertone het te veel aan grijs door het flashy van bv. Reyners.

* Yellow Blue pakt puntje in blessuretijd.
Zondagnamiddag schreven W-B en Virton een stukje geschiedenis op de Freethiel (en dan heb ik het niet over de spelkwaliteit, wel het scoreverloop), maar een dag eerder viel er toch ook al wat te beleven in de wedstrijd tussen YB SKB en Zaffelare. Halverwege de eerste helft stond er een al even bevreemdende 2-3 tussenstand op het scorebord. De bezoekers kwamen tot driemaal toe op voorsprong, maar tweemaal kon de thuisploeg onmiddellijk tegen prikken zodat die tussenstand ook de ruststand werd. YB SKB domineerde de hele tweede helft, maar zonder veel doelgevaar te creëren. Het moest tot de blessuretijd wachten op de verdiende gelijkmaker van Yves Van Lokeren. Opvallend : deze van aanvaller tot centraal omgeschoolde verdediger tekende voor de 3 Beverse goals goals en dat is bijzonder knap. YB SKB zakt een plaatsje en heeft als nr5 van het klassement een achterstand van 6 punten op het voorlopig ongenaakbare Bazel. Volgend weekend wacht een lastige uitmatch bij Kruibeke dat weliswaar 2 punten minder heeft, maar bij de betere ploegen van de reeks wordt gerekend