StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkels.
Donderdag op het middaguur namen Antwerp en W-B het in een vriendschappelijk duel op tegen mekaar in Deurne. De Bosuilbewoners trokken aan het langste eind en wonnen met het kleinste verschil (1-0, doelpunt Balikwisha). Beide ploegen begonnen met een representatief elftal en brachten aan de rust nagenoeg een andere formatie tussen de lijnen. Afgaande op het wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem op de officiële website van Waasland-Beveren, speelde W-B een goeie wedstrijd waarin het wel deed wat het tegen Virton 80 minuten verzuimde, doelpunten en kansen van de tegenstander verhinderen en zelf kansen creëren.
Uit het verslag van Maarten blijkt dat onze spelers voldoende mogelijkheden bijeenvoetbalden, maar af en toe de precisie ontbrak bij de laatste bal, de keeper een doelpunt voorkwam of het doelkader een handje toestak voor de Great Old. De prestatie van W-B tegen Virton nog in het achterhoofd, is het moeilijk deze meer dan degelijke oefenmatch naar waarde te schatten, want oefenwedstrijden midden in het seizoen hebben andere waarden dan die tijdens de voorbereiding. We laten onze emoties die vorige week zondagnamiddag flink door mekaar werden geschud, nog even bekomen om vervolgens beetje bij beetje naar de interessante partij van volgende week vrijdag 15 oktober in Deinze toe te leven.

De Supportersfederatie van W-B kijkt ondertussen verder vooruit dan Deinze en richt zijn pijlen (of juist niet) op de verre verplaatsing naar Virton van vrijdag 26 november en dit op verzoek van heel wat mensen voor wie het (tenzij een halve dag vakantie wordt genomen) die het niet zien zitten om op een vrijdagavond om 20 uur tijdig in Virton te geraken. Er wordt een soort boycot overwogen als signaal naar Eleven Sports en de Pro League dat het zo niet verder kan en gelijk hebben ze. En dat is wat mij betreft niet het enige argument om op te werpen, want er is totaal geen evenwicht in het aantal thuiswedstrijden op zaterdagavond en zondagavond. Pas eind deze maand zal W-B een eerste thuismatch op zaterdagavond mogen spelen en dat is schandalig. Twee van de drie thuiswedstrijden daarentegen hadden plaats op een bijzonder ongunstige zondagavond 20 uur wat zowel voor de supporters als de plaatselijke horeca een drama is. Zouden dat soort onaanvaardbare aanvangsuuren in 1B in gebruik zijn om de concurrentie met 1A te vermijden ? De vrijdagavond matchen om 20.30 uur beginnen ipv 20 uur, zaterdag 2 matchen in plaats van 1 en bv. om 15 uur en 20 uur laten starten dan 20.45 uur en op zondag slechts 1 wedstrijd in de namiddag, waarom moeilijk maken als het gemakkelijk kan. Het zal wel niet helpen als een kleine garnaal als W-B in deze initiatief neemt om het ongenoegen dat bij veel mensen leeft kenbaar te maken, want voor de betrokken partijen zijn supporters een noodzakelijk kwaad, gelukkig niet voor de voetballers !

PVW.