* Vanaf nu ligt de focus vol op Deinze.
Door het interlandvoetbal waar we ons als Belgen ook al niet konden aan optrekken, was er geen voetbal in 1A en 1B waardoor we vorige week ruimschoots de tijd hadden om meermaals terug te komen op die fameuze match tegen Virton en toegegeven, ondanks de spectaculaire 4-3 winst, was er qua commentaren op zijn minst evenveel aandacht voor de eerste 80 barslechte minuten dan voor de unieke 10 minuten die daarop zouden volgen. Het was een wedstrijd die zowat alles had om veel lessen uit te trekken en we moeten hopen dat de euforie van de ultieme 3 goals in de slotminuten, in de voorbereiding op de match tegen Deinze, geen prioritaire behandeling zullen krijgen. De midweekse oefenpot tegen Antwerp bood alleszins perspectief, want er werden voldoende kansen gecreëerd om beter te doen dan de 1-0 nederlaag laat vermoeden. En voetbal zoals wij het graag willen zien is toch vooral kansen scheppen, want dan blijven doelpunten over het algemeen niet uit. Alleen, we zouden het dringend eens willen zien in een match met inzet en dat is die van vrijdagavond in Deinze zonder twijfel met inbegrip van een revanchesmaakje. Indien onze CEO stelt dat we de ploeg zijn in 1B met het grootste budget (en dat klinkt als muziek in de oren van de supporters), dan wordt het de hoogste tijd dat we daar op het veld iets van zien.

* Yellow Blue haalt fors uit.
De mannen van trainer Strobbe zijn goed bij schot de voorbije 2 speeldagen, want na het 3-3 gelijkspel van vorig weekend, werd zondag, ondanks een moeizame start waarin het op een 1-0 achterstand kwam, vlot met 1-4 de maat genomen van thuisploeg Kruibeke. En waar vorige week Yves Van Lokeren met een hattrick uitpakte, deed zijn ploegmakker Thibeau De Vos die stunt in Kruibeke nog eens over. YB SKB staat nu alleen op de vierde plaats en ontvangt komend weekend Heikant Zele dat een puntje meer telt in het klassement.