StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MATCH VAN DE REVANCHE.

Een kwart van het seizoen in 1B zit er op en Deinze en W-B mogen het tweede rondje aansnijden. Het eerste werd vlot op punten gewonnen door Jonas De Roeck en zijn mannen en met 5 punten bonus op W-B, doen de Waaslanders er goed aan het verschil niet veel groter te laten worden, integendeel. Vanavond krijgt het de kans om de kloof met Westerlo tot 2 punten te dichten en de Kemphanen onder lichte druk te zetten voor hun uitwedstrijd op het veld van RWDM.

Deinze is de ploeg die W-B reeds op speeldag 2 met een ferme kater opzadelde, want na de 2-3 winst in Lommel in het openingsweekend, waren er best wat verwachtingen gekoppeld aan de eerste thuismatch van het seizoen. Het werd een koude douche van formaat, want Deinze vertrok met een droge en verdiende 0-2 overwinning huiswaarts. Tijd voor revanche dus en na het verrassende 1-2 verlies van Deinze net voor de competitiebreak tegen RWDM, is men geneigd te denken dat het een geschikt moment is om naar het Vandewielestadion te gaan, maar de mannen van Wim De Decker zullen er net zo over denken na het onverwachts verlies tegen RWDM.

Met een nog experimenterende coach is het moeilijk inschatten welke spelers hij aan de aftrap van de volgende wedstrijd zal brengen en na de knotsgekke ontknoping van de match 2 weken geleden tegen Virton, zal die onzekerheid alleen maar gegroeid zijn. De spelers die er in de eerstehelft tegen Virton niks van bakten mochten nog aan het tweede bedrijf beginnen, maar het verschil werd gemaakt door de invallers Reyners, Efford en Montes. Het zou te simpel zijn om te veronderstellen dat zij alle 3 aan de aftrap verschijnen vanavond en wat met Edmundsson die 2 interlands achter de kiezen heeft waarvan de laatste dinsdagavond tegen Schotland. Zien we eindelijk Albanese nog eens aan een match beginnen of invallen ? Na een gewonnen wedstrijd zou het devies voor veel coaches zijn "never change a winning team", maar in dit geval ben ik er van overtuigd dat veel supporters hiermee niet akkoord zullen gaan.
Kortom, dit wordt in allerlei opzichten een interessante partij en wat snakken de fans naar een wedstrijd op het niveau van het budget en de kwaliteit. Evident is die combinatie niet altijd, maar dat het beter moet, dat staat als een paal boven water.

Patrick Van Wesemael.