StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Terugblik op speeldag 8.
De 8ste speeldag zit er op en Westerlo heeft wederom de beste zaak gedaan in het klassement. Het vergroot zijn voorsprong tot 7 punten op W-B en Lommel en wrijft zich in de handen omdat komend weekend beide ploegen tegenover mekaar staan en één van de twee (wie weet beiden) met zekerheid punten laat liggen.
Westerlo behaalde een zuinige 1-2 overwinning op het veld van RWDM, maar het was een verdiende. Het is ongetwijfeld een groot verlies dat Tuur Dierckx maanden buiten strijd zal zijn, maar het compenseert die afwezigheid door o.a. gedrevenheid, gretigheid, goesting en laat dat precies zijn wat onze spelers, alvast uiterlijk, niet tonen. De kloof van 7 punten met Westerlo is niet zo zeer het probleem, want met nog 3 onderlinge confrontaties op het programma heeft W-B zijn lot alshetware nog in eigen handen, maar het is zorgwekkend dat onze ploeg tot op heden geen moment de indruk heeft gegeven Westerlo een strobreed in de weg te kunnen leggen in zijn streven naar promotie. Met wat goeie wil en fantasie zal de wedstrijd in Deinze voor sommige supporters wel iets positiefs hebben opgeleverd (o.a. dat het achteraan een keer goed zat en de nul werd gehouden), maar keeper Vandenbergh van de thuisploeg heeft wellicht zelden zo'n rustige avond meegemaakt. Door de overgecontroleerde manier van spelen die overigens bedenkelijk wordt uitgevoerd, want 3 bruikbare ballen na mekaar worden zelden gegeven, ontbreekt elke vorm van spontaniteit en creativiteit waardoor men zich moet afvragen of onze spelers wel voldoende plezier aan het spelletje beleven en dat is toch een belangrijke voorwaarde om als sporter boven zichzelf uit te stijgen. Wordt zeker vervolgd.
De winst van Virton tegen Lierse Kempenzonen geeft dan toch een bescheiden tikkeltje glans aan de overwinning van W-B vorig weekend, want misschien hebben we iets te onrespectvol geroepen dat het maar tegen Virton was en het nooit was gelukt tegen pakweg Deinze of Westerlo.
Ondanks het ontslag van coach Scifo is men in Moeskroen nog niet meteen aan de nieuwe patatjes toe, want 3-0 verliezen in Lommel is zwaar. Anderzijds, Lommel en Deinze zijn misschien wel de best voetballende ploegen van de reeks, Westerlo de meest complete.

PVW.