StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanuit Hingene-Bornem met de bus naar Westerlo.
Op zondagavond 7 november om 20 uur speelt Waasland-Beveren wat op de dag van vandaag nog een topper is, in en tegen Westerlo. Voor deze interessante match leggen de Freethielvrienden Bornem een bus in naar het Westelse Kuipje. Wie interesse heeft om mee te rijden stuurt een mailtje naar info@freethielvrienden.be en zal verder geïnformeerd worden.
Onze bus vertrekt omstreeks 18 uur aan Café De Zwaan en Hingene (dat is tegenover de kerk) en voor de leden van de Freethielvrienden Bornem bedraagt de prijs 7 Euro, niet-leden betalen 10 Euro.
Denk er aan dat ook deze wedstrijd er een is met combiregeling en de verplaatsing maken met eigen vervoer niet mogelijk is.

* Twee vliegen in een klap.
Het is een jarenlange traditie van mij om het Nederlands voetbal op zaterdag- en zondagavond via Studio Sport te volgen en de uitzending van afgelopen zondag 17 oktober om 19 uur was aangenaam Bevers getint. Tijdens de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse werd een zekere Bjorn Vleminckx in de Nijmeegse spionkop opgemerkt door de verslaggever van de NOS. Het is ondertussen alweer een tijdje geleden, maar Bjorn werd in 2011 met 23 goals topschutter in de Nederlandse Eredivisie. Hij is ondertussen gestopt met voetballen en komt thans aan de kost door het onderhouden van tuinen. In diezelfde uitzending van Studio Sport was er een assist weggelegd voor de Luxemburger Laurent Jans die met ingang van dit seizoen de kleuren van Sparta Rotterdam verdedigt. Jans die geen basisplaats bij Standard kon afdwingen, strijdt nu met Sparta tegen de degradatie en dat soort voetbal zal hem bekend voorkomen van zijn tijd in Beveren en ja hoor, ik wil hem graag onmiddellijk ruilen met Buus Jacobsen. De assist van Jans en het daaropvolgende doelpunt tegen het ook al in de onderste regionen vertoevende Groningen, waren alleszins goed voor een kostbaar puntje.

* Yellow Blue SKB stoomt verder door.
YB SKB heeft de smaak te pakken. Na de vlot gewonnen partij in Kruibeke vorig weekend, moest nu het sterke Heikant Zele er aan geloven op de Freethiel. Halverwege stond er nog een brilscore op de bordjes, maar in een tweede helft waarin de dominantie van de thuisploeg nog groter was dan de eerste, werd het verschil met 2 goals uitgedrukt. YB SKB staat nu op de derde plaats op 5 punten van Bazel en trekt komend weekend naar de nr4 en die verplaatsing naar deelgemeente Haasdonk kan het alshetware met de fiets of zelf te voet maken zodat in geval van nieuwe winst op een veilige manier de overwinning kan worden gevierd. Opgemerkte gast die de aftrap kwam geven tegen Heikant was niemand minder dan Filip De Wilde. Hij mocht een kader in ontvangst nemen met daarin een prachtige foto uit zijn Beverenperiode en dat deed hem zichtbaar deugd.

PVW.