StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TOPPER IN DE SCHADUW VAN WESTERLO.

Vanavond nemen Waasland-Beveren en Lommel het tegen mekaar op en dat zijn de nummers 2 en 3 van het klassement, maar het voelt niet als een topper aan omdat beide ploegen op een respectabele afstand van 7 punten volgen op de onbetwiste koploper Westerlo. Het is de bedoeling dat de Freethiel straks gezellig druk wordt, want de club heeft een te appreciëren arrangement uitgewerkt om de verenigingen uit groot-Beveren en omliggende gemeenten gratis uit te nodigen voor het bijwonen van deze schaduwtopper.

Op speeldag 1 ging Waasland-Beveren met 2-3 winnen in Lommel en het zou ons een week lang een vals gevoel van euforie bezorgen, want in de thuiswedstrijd tegen Deinze die daarop volgde liep het een eerste keer grondig fout. Ondanks het feit dat W-B in Lommel tweemaal op achterstand kwam, maar die telkens kort daarna ongedaan kon maken, speelde het misschien wel zijn beste eerste helft van het seizoen aan de Gestelsedijk. En de omstandigheden zaten zeker ook niet tegen tijdens die openingswedstrijd, want Lommel moest nagenoeg de volledige tweede helft met een man minder aan de bak, maar ondanks die numerieke meerderheid moest W-B wachten tot in de laatste van 8 minuten blessuretijd vooraleer Maderner de beslissende derde goal voor zijn rekening nam.

Acht speeldagen verder is er heel wat veranderd. De coachwissel bij de bezoekers die nog voor de eerste balomwentelingen van het seizoen gebeurde (T2 Peter Van Der Veen werd T1 en is dat nog steeds), heeft geen nadelige gevolgen gehad en de spelersnood omwille van administratieve redenen gedurende de eerste weken is van de baan. Lommel kon zich afgelopen weekend met een vlotte 3-0 overwinning tegen Moeskroen naast W-B in de rangschikking parkeren en is niet van plan het daarbij te laten. Het is een vrij jong en lekker voetballend ploegje met een aantal huurlingen van de City Group die hoger mogen mikken dan onze tweede klasse. Wellicht komt er ook vandaag geen broederstrijd tussen Dries en Stijn Wuytens, want Stijn ontbreekt al enige tijd bij Lommel vanwege een blessure. Wel in het oog te houden is routinier met een Bevers verleden Robin Henkens, want hij is nog niks van zijn goeie voetjes verloren.

Zoals het er nu naar uitziet was die eerste competitiewedstrijd in Lommel een goeie weerspiegeling van de matchen die zouden volgen. Overwinningen verbloemen vaak wat beter, eigenlijk veel beter kan. Over het aantal punten mogen we niet eens mopperen rekening houdende met de povere spelkwaliteit. Het oogt allemaal zo moeizaam bij W-B. Balbezit genoeg, maar er wordt nauwelijks iets deftig mee gedaan in aanvallend opzicht. Gevaar en doelpunten komen er door een individuele inspanning of een stilstaande fase, maar zelden na een vlotte combinatie. Voorlopig zijn we geen aantrekkelijk elftal om naar te kijken, maar als supporter blijft men hopen dat het tij, eerder vroeg dan laat, zal keren. Het is moeilijk inschatten hoe bepaalde spelers op training evolueren, maar 1 of 2 controlerende spelers opofferen voor wat meer snelheid en vernuft, zal de ploeg ten goede komen. Louis Verstraete is tegen Lommel geschorst en dus de kans om Tom Reyners een keer te laten starten. Wat zou het geweldig zijn om een goed gevulde Freethiel een spektakelrijke wedstrijd voor te schotelen en deze te besluiten met een driepunter.

Patrick Van Wesemael.