StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* GEEN KLEPPE VAN SEPPE, MAAR GELE DITJES, BLAUWE DATJES.
Door familiale omstandigheden is er deze week geen "Kleppe van Seppe". Seppes grootmoeder is immers afgelopen zaterdag overleden en uitgerekend vandaag om 11 uur heeft de uitvaart plaats in de kerk van St.-Pauwels. In die moeilijke omstandigheden is voetbal of er over berichten ver weg. Ik hou er aan ook langs deze weg Seppe, zijn ouders Tony en Riet en broer Arne, evenals de vriendinnen Laurien en Eugénie, ontzettend veel sterkte toe te wensen in deze nu extra donkere dagen en dit namens de Freethielvrienden Bornem en de bezoekers van onze website.

In de plaats van Seppes wekelijkse bijdrage hebben we een al even interessante en prettig leesbare tekst van Rudi Beck en reken maar, het gaat over een niet eens zo oude bekende, maar vooral het historisch tintje aan de bijdrage van Rudi is typisch voor hem, top !
Veel leesplezier en volgende week kunnen jullie weer volop genieten van Seppes gesmaakte artikelen.

PVW.

Andreas Wiegel naar Dynamo Berlijn.
Na de degradatie van Waasland-Beveren naar IB verlieten twintig A-kernspelers de club. Begin september hadden 17 van die 20 al een nieuwe ploeg. Alleen Serge Leuko, Melvin Sitti en Andreas Wiegel waren toen nog clubloos.

Voor Andreas Wiegel kwam daar half oktober verandering in : hij tekende een contract bij de Duitse vierde klasser DYNAMO BERLIJN. Dynamo Berlijn is één van de 13 clubs uit Berlijn die actief zijn op het nationale niveau. Het is bovendien een echte cultclub met een geweldige geschiedenis.
Lange tijd kreeg Dynamo Berlijn het etiket "meest gehate club ter wereld" opgekleefd. Dynamo was immers ooit het team van de STASI in de DDR (staatsveiligheid). In de periode 1979-1988 werd het tien jaar op rij (al dan niet met scheidsrechterlijke hulp) landskampioen in de DDR. Het schakelde daarvoor al in 1971 Beerschot uit in de Europacup. Bij de oprichting werden in de DDR naar Sovjetmodel overal multisportverenigingen opgericht die de naam Dynamo kregen. Voetbal was lange tijd een bijzaak. Maar dat veranderde toen in West-Duitsland de Bundesliga werd opgericht midden de jaren vijftig. Oost-Berlijn wilde concurreren met West-Berlijn en de autoriteiten verplichtten de succesrijke teams Dynamo Dresden en KVP Leipzig om met hun hele entourage te verhuizen naar Oost-Berlijn waar ze respectievelijk werden omgedoopt tot Dynamo Berlijn en Vorwarts Berlijn. Bij de val van de muur in 1989 verlieten zo goed als alle Dynamo-vedetten de club voor het grote geld elders. Twee jaar later werd het voetbal in Duitsland gereorganiseerd. In de Bundesliga was plaats voor twee Oostduitse clubs, in de 2.Liga voor vier. Het leeggezogen Dynamo werd maar elfde en miste dus de boot. Het zakte uiteindelijk weg naar het vierde niveau in Duitsland (Regionalliga Nordost) waar het nu na 14 speeldagen tweede staat en zich dus nog versterkte met Andreas Wiegel, goed voor 36 eerste klassewedstrijden bij Waasland-Beveren.

RB.