StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EEN MATCH MET GEMENGDE GEVOELENS.

Soms moeten we wedstrijden kunnen kaderen over de grenzen van het sportieve heen en dan is het onze verdomde plicht om deze voorbeschouwing te beginnen met het oprechte medeleven van de Waasland-Beverenfamilie aan die van de Lierse Kempenzonen. Afgelopen woensdag tijdens de bekerwedstrijd Lierse Kempenzonen - OHL, werd de 86-jarige Frans Van Parijs onwel in het stadion. Hij kreeg er de nodige medische zorgen, maar zou de dag daarna overlijden in een nabij gelegen ziekenhuis. Respect voor je fantastische parcours van 80 jaar supporter van je favoriete club en langs deze weg betuigen we graag ons medeleven aan uw familie en zij die U tijdens uw rijkgevuld sportief leven dierbaar waren.

We zijn ondertussen gevorderd tot de tiende speeldag en in de wetenschap dat morgen zondag Deinze en onbetwist koploper Westerlo het tegen mekaar opnemen, kan W-B mits winst tegen de Pallieters, goeie zaken doen in het klassement. Of het sluipt wat dichterbij tegen de bewoners van het Westelse Kuipje en met de week nadien Westerlo - W-B op het programma zou dat geweldig zijn, of het neemt meer afstand van Deinze dat samen met Lommel een medegegadigde is voor in dat geval een tweede plaats die perspectief biedt op het einde van het seizoen.

Onopvallend en zonder glans is W-B begonnen met het voorzichtig oppoetsen van zijn erbarmelijke thuisreputatie. Na de 0 op 6 tegen Deinze en Westerlo, volgde een weliswaar zeer moeizame 6 op 6 tegen Virton en Lommel. Het waren wedstrijden waarvan we ons alleen de slotfase zullen herinneren omdat daarin het verschil werd gemaakt en tegen Virton was dat best een indrukwekkende remonte, maar het spektakelgehalte kan/moet zeker nog een paar tandjes hoger schakelen. Maar hoe moeizaam het spel soms oogt en de indruk ontstaat dat er nog geen hecht blok op het veld staat, de ontknoping tegen Virton en Lommel spreekt die vaststelling tegen. Het geloof bij de spelers is er wel, maar de ploeg is nog te veel zoekende en gezien het late tijdstip waarop spelers als Mujakic, Verstraete en Tshimanga kwamen en de waslijst aan blessures de voorbije weken, is dat zoeken naar de juiste formatie wellicht niet eens onlogisch. Tegen Lierse Kempenzonen kan (maar ik behoed mij voor een te voorbarig optimisme) W-B dus zorgen voor een 9 op 9 thuis en opgeteld met het kostbaar verworven puntje in Deinze, levert dat een al bij al verrassende 10 op 12 op en dan doet men mee bovenin. We zijn al even benieuwd naar de opstelling van W-B als naar onze eerste ervaring dit seizoen met een zaterdagavondwedstrijd op de Freethiel.

Lierse Kempenzonen behoort tot de aangename verschijningen van dit seizoen in 1B. Het dwong OHL midweeks in de Croky Cup bijna op de knieën, maar moest uiteindelijk nipt de duimen leggen. Vorig weekend behaalde het in extremis een knap 2-2 gelijkspel tegen Deinze en in de eerste confrontatie met W-B dit seizoen een paar weken geleden, hield het niet eens onverdiend de 3 punten op het Lisp. Het voetbal leeft weer in Lierke plezierke en zo zien we het graag, want dit zijn clubs met een geweldig verleden die voetbal ademen. En wat fijn dat een speler die voor beide clubs toch iets heeft betekend, Kristof Snelders, de partij op gang zal trappen. Dit Lierse is, net als W-B, enigszins onvoorspelbaar, maar gesterkt door de weliswaar moeizame winst tegen Lommel, durf ik stiekem hopen op een nieuwe driepunter. Zou de club daarom het happy hour voor en niet de match hebben gepland ?

Patrick Van Wesemael.