StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Westerlo kan dan toch nog verliezen.
De tiende speeldag zit er op en het was een bijzondere. Onbedreigd koploper Westerlo heeft pas dit weekend voor het eerst kennis gemaakt met verlies en in de wetenschap dat daar midweeks ook een bekermatch tegen de Great Old bij was, past hier maar één omschrijving : KNAP. En wie de wedstrijd heeft gezien zal erkennen dat het een klein wonder was dat Deinze die eerste nederlaag toediende, want de bezoekers uit Westerlo botsten meermaals op een alweer uiterst sterke keeper Tom Vandenberghe. Het wordt komende zondag dus, althans op papier, een echte topper tussen (en dat staat wel vast op dit moment) de nummers 1 en 2 in de rangschikking. Westerlo toonde zich tot nu toe onverzettelijk en het is benieuwd uitkijken of het tikje dat zij in Deinze moesten incasseren hun aan het twijfelen kan brengen. Zoals ik de mannen van Jonas De Roeck aan het werk zag in het Burgemeester Vandewielestadion lijkt het eerder een schoonheidsfoutje en fysiek staan zij ontzettend sterk, want absoluut niks te merken van de zware midweekse bekerpartij tegen Antwerp.

Verrassend was het thuisverlies van Lommel tegen RWDM. Bij een 1-0 ruststand schakelde ik over naar wat andere wedstrijden die op dat moment bezig waren en tot mijn grote verbazing zapte ik een half uurtje later nog eens terug en stond er plots een 2-3 (de latere eindstand) op het scorebord.

Dat iedereen van iedereen kan winnen heeft W-B zaterdag mogen ondervinden tegen Lierse Kempenzonen. De ietwat gelukkige 6 op 6 thuis van de afgelopen weken kreeg geen verlengstuk, al zag het daar in het slotkwartier wel naar uit toen de Pallieters wankelden en Tom Reyns met een schitterende omhaal tegen de lat de Freethiel in vervoering bracht (Kristof Snelders zou mij later in het Themacafé vertellen dat die nr14 kan voetballen), maar jullie herinneren zich dat ik die uitspraak ook tegen Lommel meermaals te horen kreeg. Goe bezig Tom ! Onze coach zal wel over een precies Zwitsers uurwerk beschikken, maar als hij nu ook nog zijn wekker iets vroeger zet zodat de vervangingen op tijd kunnen gebeuren, komt het wel goed met onze ploeg. Alhoewel, over die derde goals van Lierse gaan we het niet hebben, want die valt uiteraard niet bij een gelijke stand of voorsprong van W-B, maar de tegendoelpunten blijven toch bijzonder gemakkelijk vallen.

En het was ook het weekend waarin Moeskroen zijn eerste driepunter liet optekenen waardoor het plots op 1 overwinning van Virton komt in het klassement. Is het overdreven als ik stel dat alle 4 de wedstrijden van dit weekend een wat verrassende afloop kennen ? Gevolg hiervan is dat de rangschikking, zowel bovenin als onderin, een beetje werd hertekend. Westerlo is en blijft misschien wel buiten schot, maar ondanks het thuisverlies blijft W-B alleen op de tweede plaats. Deinze en Lierse Kempenzonen volgen op slechts een schamel puntje en speelden haasjeover met Lommel. RWDM deed in Lommel een uitstekende zaak en heeft zo goed als aansluiting gevonden bij datzelfde Lommel, op korte afstand van W-B, Deinze en Lierse Kempenzonen. W-B kan aanstaande zondag 7 november de spanning in 1B weer helemaal terug brengen, maar dan zal het niet alleen nog een extra versnelling hoger moeten schakelen, dame Fortuna en Jackers zullen een heel goeie dag moeten hebben.

PVW.