StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wordt Waasland-Beveren opnieuw KSK Beveren?

Ik was rustig aan het werk toen er vanmiddag een pop-up op mijn IPhone verscheen. Wat ik las, deed mij ei zo na van mijn bureaustoel vallen. De tweet die ik las kwam van het account van Waasland-Beveren.
Onderwerp? De club steekt een hand uit om de clubnaam, het stamnummer, en alles wat ermee te maken heeft opnieuw te veranderen naar wat het was: KSK Beveren. Van een verrassende aankondiging gesproken. Of toch net niet?

Met Dirk Huyck en Olivier Swolfs vertrokken eerder deze week de laatste oorspronkelijke bestuursleden sinds de Amerikaanse overname. Een aantal dagen later nemen de Amerikanen een wel heel erg grote beslissing in de toekomst van de club. Toeval? Of was het wachten op het moment dat de laatste twee struikelblokken de Freethiel als bestuurder zouden verlaten? Hoe dan ook, met deze uitgestoken hand zet de club een enorme stap.

Of het effectief zo ver komt is nog maar de vraag. Al sinds het faillissement van KSK Beveren zijn er rechtszaken aan de gang over wie het stamnummer, het logo en de naam mag gebruiken, aan de gang. Waasland-Beveren en Yellow Blue Beveren kwamen al vaker met elkaar in aanraking rond dit onderwerp.

De KSK Beveren vzw reageerde ondertussen ook over het statement van Waasland-Beveren. Daarin valt, hoopgevend, te lezen dat de vzw het onderwerp meeneemt op de volgende ledenvergadering. KSK Beveren vzw zal ook niet verder reageren alvorens samen te hebben gezeten met de leden in de eerstvolgende vergadering. Ze zeggen ook dat de beslissing van die vergadering boven alle andere meningen en visies staat. Dat is om de waarden van het stamnummer, het logo, en alles wat erbij hoort blijvend te erkennen. Die moeten altijd in tact blijven.

Het enthousiasme is alvast enorm aanwezig bij de supporters van Waasland-Beveren. De reacties op sociale media zijn laaiend, en worden heugelijk onthaald. Ik denk dat ik in naam van zowat 98% van het huidige supporters bestand spreek als ik zeg dat we niet kunnen wachten tot deze droom werkelijkheid wordt. Of dit effectief ooit werkelijkheid wordt, is nog koffiedik kijken. Het feit dat er niet meteen weigerachtig gereageerd werd op dit, zeg maar voorstel, van Waasland-Beveren is hoopgevend. Het laat ruimte voor een open debat, en vanaf dat eventueel plaats zou kunnen vinden, kan het echte alle kanten uit.

De eerste stap is alvast gezet. Het is uitkijken naar het vervolg.

Seppe Meul.

De open brief van CEO Antoine Gobin:

Leeuwen,

Het voetbal in Beveren heeft de voorbije jaren heel wat veranderingen ondergaan.

Gedurende al die jaren is er één ding hetzelfde gebleven: onze supporters, onze hartslag, eensgezind in hun samenzang. Schouder aan schouder. Ter ondersteuning van onze gemeente. Ter ondersteuning van waarden en traditie. Ter ondersteuning van onze Leeuwen: "Komaan Beveren!"
Vanaf mijn eerste dagen op de Freethiel hebben fans, sponsors, medewerkers, ex-spelers, trainers en alle mensen met een geel-blauw hart mij gevraagd: "Als het kan, breng de naam terug. Laat de club opnieuw aansluiting vinden bij zijn geschiedenis, zijn DNA, omarm het roemrijke verleden dat de naam Beveren tot ver over de landsgrenzen weerklank heeft doen vinden."

Daarom hebben de club en ik vandaag de hand gereikt naar onze buren van Yellow Blue SK Beveren met de vraag om te overleggen en de mogelijkheden te bekijken om een einde te maken aan een strijd die Beveren al veel te lang in twee kampen verdeelt.
Ik zou graag zien dat onze beide organisaties in een open en constructief gesprek praten over het helen van de wonden van een decennium geleden.

Daarom zou ik graag de mogelijkheid bespreken om opnieuw als KSK Beveren te spelen op de Freethiel, onder het stamnummer 2300, met het logo en de kleuren van de club, geworteld in de waarden en tradities van onze gemeente en onze gemeenschap.

Een Beveren waar we met z'n allen trots op kunnen zijn, niet alleen omwille van de grote momenten uit het roemrijke verleden, maar ook omwille van de mooie verhalen die we samen met de fans nog willen schrijven. Ik hoop dat dit de eerste van vele stappen is naar het schrijven van het volgende hoofdstuk van het voetbal in Beveren.

Samen.

Komaan Beveren,

Antoine Gobin

Reactie vanop de website van KSK Beveren:
KSK Beveren heeft kennisgenomen van het persbericht van voetbalclub Waasland-Beveren met de uitnodiging om in gesprek te gaan over verleden, heden en toekomst van het voetbal in Beveren. De club kan ook bevestigen een schrijven te hebben ontvangen van de heer Antoine Gobin, CEO van Waasland-Beveren.
KSK Beveren bevestigt hierbij alleszins nog geen formele gesprekken te hebben gevoerd met Waasland-Beveren over deze kwestie.

Het bestuur van onze club zal zich in de komende dagen verder beraden over deze communicatie en zal de kwestie voorleggen op haar eerstvolgende ledenvergadering die binnenkort zal plaatsvinden. Indien ons bestuur het mandaat krijgt in dialoog te gaan met Waasland-Beveren van de leden, zullen wij deze taak op ons nemen.

KSK Beveren wenst echter te benadrukken dat onze leden, in ieder gegeven eindresultaat, het laatste woord zullen hebben en dat onze club, in de huidige stand van zaken, gebonden wenst te blijven aan de principes van structurele en betekenisvolle fanparticipatie, op ieder sportief niveau. Alleen deze manier van werken kan volgens ons leiden tot een gezonde en duurzame toekomst voor het voetbal.

Het stamnummer, de clubkleuren, de naam, het logo en de historie van KSK Beveren zijn absolute kernelementen die onze vzw, democratisch en transparant bestuurd en beheerd door de leden-supporters, voor altijd zal blijven verdedigen. Niet enkel in de afgelopen tien jaar, niet enkel vandaag, maar voor de rest van ons bestaan.

Iedere vorm van dialoog tussen onze beide clubs zal dan ook gebeuren met respect voor onze supporterswerking, onze democratische waarden en onze juridische rechten als bezitter van het stamnummer 2300 en merkrechthouder van bovenstaande kernelementen.

KSK Beveren is in ieder geval verheugd dat zijn legendarische geschiedenis nog steeds zorgt voor het nodige enthousiasme bij supporters en naar waarde wordt geschat door de nieuwe eigenaars van Waasland-Beveren.

Onze club zal in de komende dagen zich onthouden van verdere commentaar tot onze leden zich hebben uitgesproken over de volgende stappen. Wij zien onze fans graag zondag verschijnen om onze leeuwen naar de overwinning te schreeuwen tegen Dynamo Beervelde.