StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB OP ZOEK NAAR PERSPECTIEF.

De elfde speeldag in 1B wordt vanavond om 20 uur afgesloten met een onvervalste topper als we het hebben over de plaatsen in het klassement die Westerlo en W-B bekleden, maar wanneer we een blik werpen op het aantal punten dat beide ploegen na 10 speelronden hebben verzameld, moeten we deze confrontatie in eerste instantie reduceren tot een "toppertje". In eerste instantie, want indien W-B er zou in slagen de mannen van Jonas De Roeck een eerste thuisnederlaag aan te smeren, krijgt dit verhaal een andere wending.

Westerlo snijdt door 1B als een mes door zachte boter. Met 23 op 30 heeft het een straatlengte voorsprong op een ruime achtervolgende groep waarvan W-B de kop trekt en waar na de winst van Virton en Moeskroen en het verlies van Deinze en Lommel, de zoveelste hergroepering heeft plaats gehad. Westerlo is een keurig uitgebalanceerde ploeg die, en dat konden we nog zien in hun schitterende bekerpartij tegen Antwerp, voor mekaar door een vuur gaat. Er spelen een aantal jongens die wel eens van eerste klasse hebben geproefd, maar wellicht dat tikkeltje meer zekerheid en plezier in 1B vinden. Lukas Van Eenoo is er zo één en met zijn ondertussen meerdere jaren ervaring in 1B van onschatbare waarde voor zijn club, maar hij is zeker niet de enige. Als men probleemloos een goed draaiende Tuur Dierckx met een zware blessure voor langere tijd kan vervangen, zegt dat iets over de sterkte van hun kern. Westerlo is tot nu toe zonder discussie de beste ploeg en terechte leider in tweede klasse en het is nu afwachten hoe de ploeg zich herstelt van de eerste seizoensnederlaag vorig weekend in Deinze. Die verliespartij was overigens niet verdiend, maar daar zullen Wim De Decker en zijn spelers niet van wakker hebben gelegen.

Waar W-B al enkele keren door het oog van de naald kroop en wat gelukkig de volle inzet pakte, deed zich het voorbije weekend het omgekeerde voor. Op een moment dat Lierse zo goed als tegen het canvas lag, liep het op een dodelijke counter. Kan gebeuren, maar liever op die manier verliezen dan na een draak van een wedstrijd. Bewijs hiervan was dat er na de match in het Themacafé geen gezeur was te horen over spelers die weer eens hadden ontgoocheld, want er werd voornamelijk gesproken over gemiste kansen en een goeie (jullie raden het al) Tom Reyners. Genieten van een ijskoude douche, het moet kunnen, maar het mag uiteraard niet te dikwijls voorvallen.

We zijn nog vroeg op het seizoen, maar zullen we de wedstrijd van deze avond als volgt inschatten : verliezen in Westerlo is een kruis maken over eventuele titelaspiraties als die er ooit geweest zijn. Met een puntendeling blijft alles mogelijk, maar zit Westerlo nog geruime tijd in een zetel en kan elke misstap van W-B fataal aflopen. In geval van winst van W-B ligt het hele veld weer open, behouden de Kemphanen veruit de beste papieren, maar krijgt hun zelfvertrouwen waarschijnlijk een deukje.

Tegen Lierse Kempenzonen bevestigde W-B een aantal pluspunten van de match tegen Lommel, maar dat zijn er ruim onvoldoende om Westerlo over de knie te leggen. We duimen voor een begenadigde dag en die bestaan, maar ze zijn zeldzaam en we moeten hopen dat hij op het juiste moment komt. Deze speeldag kan de eerste zijn met een beslissende impact op de eindafrekening, maar omdat we allemaal wel van een beetje spanning houden, zouden we liever zien dat deze nog een tijdje wordt uitgesteld in de hoop dat er daarna meerdere ploegen zijn die in aanmerking komen om te mogen meedoen

Patrick Van Wesemael.