StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* 1B is nu echt ontploft.
Waasland-Beveren heeft zondagavond in Westerlo voorlopig tweede klasse gered, want tenzij een onwaarschijnlijke inzinking of rampzalig grote blessurelast, is geen enkele ploeg in staat een tienpuntenkloof met de mannen van Jonas De Roeck te dichten. Het is knap dat W-B na de pijnlijke 0-2 thuisnederlaag tegen datzelfde Westerlo zich zondag na een bitsige veldslag staande wist te houden in een kolkend Kuipje. W-B was in de eerste helft de net iets beter combinerende ploeg en had op slag van rust beloond kunnen worden via Louis Verstraete, maar de Westelse portier stak er een handje voor. Westerlo was de dominerende ploeg na rust en had ook de beste kansen, maar nu deed Jackers zijn duit in het zakje. Afgaande op deze wedstrijd zijn beide ploegen aan mekaar gewaagd met wat mij betreft een lichte voorkeur voor Westerlo en dat wordt ook uitgedrukt in de 7 punten verschil in de rangschikking.
En van een hergroepering gesproken in 1B. Tussen de nummer 2 W-B en de voorlaatste Virton zitten nog slechts 5 punten, maw, de kloof tusssen Westerlo en W-B is met 7 punten zelfs groter. Rode lantaarn Moeskroen is stilaan onder stoom gekomen, want na een wel heel belabberde start en een trainerswissel, pakt het nu 6 op 6. Winnen van Deinze is knap, maar als we zien wat er daar allemaal rondloopt op Le Canonnier, kunnen we alleen maar concluderen dat de sportieve logica wordt gerespecteerd, voor zo ver die bestaat. Dat wordt interessant met op vrijdag 19 november om 20 uur W-B - Moeskroen op het programma.
Lommel laat het na zijn tweede opeenvolgende thuisnederlaag even afweten, maar misschien doe ik met die bevinding Virton tekort. Tweede klasse werd in het verleden wel eens afgeschilderd als een financieel kerkhof en dat zal zo wel zijn zeker, maar dit jaar valt er qua spektakelgehalte een en ander te beleven. RWDM stond 2-0 voor tegen Lierse Kempenzonen, keek kort voor tijd tegen een 2-3 achterstand aan en bracht alsnog de eindbalans in evenwicht (3-3). Het zijn 2 ploegen die onberekenbaar zijn, maar dan in de positieve zin. Kortom, 1B is al even voorbij een derde van de competitie, maar het lijkt alsof pas nu alle ploegen hun draai hebben gevonden en dat belooft veel goeds voor de resterende 17 speeldagen.

* Roger Stilz vanaf 1 december weer aan de slag.
Lang heeft hij niet zonder werk gezeten, want vanaf 1 december gaat onze voormalige sportief directeur Roger Stilz in die functie aan de slag bij de Duitse tweedeklasser Regensburg. Een aantal jaren geleden speelde deze club nog even in de Bundesliga en momenteel staat het op een keurige tweede plaats op een puntje van leider St.-Pauli, maar Regensburg heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Dat wordt wie weet nog een pittig duel tussen die twee, want als ik me niet vergis was St.-Pauli de laatste club waar Stilz aan de slag was toen hij vertrok naar Waasland-Beveren.

PVW.