* W-B oefende vriendschappelijk tegen FC Twente.
Op Wapenstilstand oefende Waasland-Beveren tegen de Nederlandse eersteklasser FC Twente waar gewezen coach Ron Jans van Standard de sportieve scepter zwaait. Maderner opende na 25 minuten de score voor de Waaslanders en even voorbij het uur verdubbelde Albanese de tussenstand. In de 69ste minuut lukte Twente de aansluitingstreffer die ook de eindstand zou worden. De wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld. Mooie overwinning voor W-B tegen een degelijke tegenstander, want Twente staat na 12 speeldagen op een keurige twaalfde plaats in de Eredivisie. Het zijn en blijven natuurlijk oefenmatchen waarvan het resultaat gerelativeerd moet worden, maar als supporter zien we uiteraard in dit geval liever 1-2 dan 2-1 op het scorebord staan.

Nog meegeven dat vanavond om 20.45 uur Edmundsson met Faeröer de gast is in Denemarken.