StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Geert Dirinck en Danny Veyt nemen over bij Lokeren-Temse.
Zondag na het thuisverlies tegen Oudenaarde beëindigden Lokeren-Temse en hoofdcoach Chris Janssens in onderling overleg hun samenwerking. Tot er een opvolger voor Chris is gevonden nemen Geert Dirinck en beloftentrainer Danny Veyt de sportieve touwtjes in handen. Geert maakte tot eind vorig seizoen deel uit van de technische staf bij W-B en speelde kampioen met onze beloften.
Danny Veyt heeft geen verleden op de Freethiel, maar de uit Sint-Amands afkomstige Veyt is een man uit de streek van onze supportersclub en stiekem mogen we toch ook een beetje fier zijn op Rode Duivel Veyt die destijds met toen nog SV Waregem heroïsche wedstrijden speelde tegen (toen ook nog) SK Beveren. Beide provincieclubs genoten destijds trouwens heel wat sympathie, zakten ooit samen naar tweede klasse, maar keerden hand in hand het jaar daarna weer terug op het hoogste niveau.

* Yellow Blue SKB blijft aanklampen.
Na enkele mindere weken met als dieptepunt de 1-0 nederlaag in en tegen Sinaai, heeft YB de voorbije wedstrijden keurig de puntjes op de i gezet. Zo won het zondag afgetekend uit bij Juventus Schoonaarde dat voor aanvang van de partij amper 3 punten minder telde dan de Waaslanders. Halverwege lag de match reeds in een beslissende plooi met een 1-3 tussenstand. Na rust diepte YB de kloof verder uit tot 1-5 waarna Schoonaarde nog een tweede keer scoorde. De ploeg van trainer Strobbe heeft nog steeds 4 punten achterstand op koploper Bazel en staat daarmee op een mooie derde plats. Opvallend was de tweede hattrick dit seizoen voor centraal verdediger Thibeau De Vos. Van de 5 Beverse ploegen in deze reeks (tweede provinciale Oost-Vlaanderen) staan er 4 in de top6 en dat geeft aan hoe sterk het voetbal leeft in de gemeente Beveren. Komend weekend ontvangt YB SKB middenmotor Waasmunster en laat ons hopen dat Waasland-Beveren vrijdagavond tegen Moeskroen het goede voorbeeld mag geven aan hun provinciale collega's om wie weet "samen", elk in hun reeks, op zoek te gaan naar iets heel moois.

PVW.