* Het zal vroeg dag zijn voor Edmundsson.
Maandagavond verloor Faeröer met Edmundsson 80 minuten in de basis, met 3-2 in Israël. Op zichzelf geen abnormale uitslag, want Faeröer behoort nu eenmaal tot de kleinste Europese voetballanden. En toch zat er bijna een verrassing aan te komen, want Edmundsson en co maakten in de tweede helft een 2-0 achterstand goed, maar helaas was hun plezier van korte duur, want meteen na de gelijkmaker werd het 3-2 voor Israël, tevens de eindstand. Afgelopen vrijdag slikte Faeröer ook een verdienstelijke nederlaag tegen groepswinnaar Denemarken. Het kan misschien raar overkomen dat een nederlaag verdienstelijk is, maar wat gezegd van San Marion dat gisteren met 0-10 verloor van Engeland. Als voetballiefhebber vraagt men zich af wie daar beter van wordt en dat lijkt mij geen van beiden. Het worden dus drukke dagen voor de man die Waasland-Beveren anderhalve week geleden in extremis een puntje bezorgde in het Kuipje, want indien voldoende gerecupereerd, moet Edmundsson nu vrijdag 19 november al aan de bak met W-B tegen Moeskroen. In de veronderstelling dat hij voldoende fris is en speelt, is het benieuwd uitkijken naar de impact van zijn belangrijk doelpunt in Westerlo, want zijn eerste goal voor W-B in Lier was er een zonder belang en bovendien zat er een flinke buitenspelgeur aan. Zijn doelpunt in het Kuipje daarentegen heeft een vroegtijdige beslissing van het kampioenschap in 1B verijdeld. Onze Faeröerse international is zo'n speler waarvan men het gevoel heeft dat we de beste Edmundsson nog niet hebben gezien.