StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De ene interlandbreak is al wat aangenamer dan de andere.
Vandaag zal het voor het eerst sinds een aantal dagen wat minder grijs zijn buiten en daaraan trekken we ons op om een positieve evaluatie te maken van de voorbije interlandbreak. Zo'n korte competitiestop ingaan met een sportief goed resultaat is een ferme opsteker en zorgt, hoe kortstondig ook, voor een innerlijk prettig gevoel. De late gelijkmaker van Edmundsson in het Westelse Kuipje anderhalve week geleden, heeft er voor gezorgd dat de spanning in 1B "voorlopig" blijft en dat motiveert de supporter van Waasland-Beveren om de hoop op een seizoen lang blijven meedoen voor een prijs, hoog te houden en dat is ver van evident. Soms heb ik het gevoel dat velen het als een vanzelfsprekendheid ervaren dat het verblijf van W-B in 1B een kwestie is van meteen een ticket retour 1A, maar het verleden heeft geleerd dat dit eerder uitzonderlijk dan regelmatig gebeurt. Hoe lastig het ook is om wanneer het voetbal matig tot slecht is positief te blijven, we kunnen er niet omheen dat de grijze wolken boven de Freethiel langzaam maar zeker aan het uitklaren zijn. Tegen een sterke tegenstander als Westerlo werd met het mes tussen de tanden gespeeld en dat het daarvoor in het wedstrijdslot werd beloond met de verdiende gelijkmaker, zegt veel over het geloof bij de spelers in een goeie afloop en hun fysieke paraatheid. Overigens, las ik ergens vorige week niet dat W-B 10 van zijn 17 punten pakte in de slotfase van een wedstrijd ? Maar er is meer dan die overtuigende en hoopvolle prestatie tegen Westerlo. Het is geen doel op zich, maar in theorie geeft de tweede plaats in het klassement recht op een barragewedstrijd tegen de nummer 17 van de Jupiler Pro League en we hebben het voorbije seizoen tot onze schande moeten ervaren dat het team uit 1B daarin niet kansloos is. Dat onze Leeuwen na een 1 op 6 voorlopig alleen de tweede plaats in de rangschikking bekleden, bewijst dat de meeste ploegen sterk aan mekaar gewaagd zijn en dan kan men maar beter een paar punten voorsprong hebben op de nummer 3 in plaats van achterstand. Tot slot is er de aangename vaststelling dat nu het elftal meer een vaste samenstelling krijgt, een aantal jongens zichtbaar groeien in hun rol waaronder Tom Reyners, Louis Verstraete, Kablan en Tshimanga. Kortom, dit zijn meerdere signalen die wijzen op minder grijs en meer helderheid en zo zien we het in deze steeds sneller donker wordende dagen graag. De harde realiteit van de actualiteit is dat we overmorgen na W-B - Moeskroen deze hoopvolle bijdrage een stuk moeten relativeren, maar na een geslaagde teambuilding van de spelersgroep heb ik er alle vertrouwen in dat ik mij niet vergis in de geciteerde positieve signalen en daar kan het Overlegcomité van deze namiddag niks aan veranderen.

Tot slot deze warme oproep het prachtig initiatief van onze club alsnog een kans te geven en in te schrijven om morgen op de spelersbus van Waasland-Beveren te stappen en met zijn allen bloed te gaan geven. we staan met zijn allen wellicht te weinig stil bij het belang van bloed geven.
Bij een opname in het ziekenhuis, soms gepland, soms heel onverwachts, vinden we het de normaalste zaak van de wereld om bloed te krijgen, maar we staan onvoldoende stil bij de vele inspanningen die er aan vooraf zijn gegaan om het bloed beschikbaar en op maat te krijgen.
Daarom mijn oproep om dit voorbeeldig initiatief van onze CEO Antoine Gobin een kans te geven, want wie weet enz. Het is een kleine moeite die grote gevolgen kan hebben in positieve zin.
Consulteer vandaag nog de officiële clubwebsite van Waasland-Beveren en schrijf in om morgen donderdag 18 november bloed te gaan geven. Het aanbod ziet er echt aantrekkelijk uit !

PVW.