StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DRUK HOUDEN OP WESTERLO.

Waasland-Beveren en Moeskroen hebben de eer om vanavond de twaalfde speeldag te openen en dat doen ze met uiteenlopende, maar daarom niet minder voorname belangen. W-B hoopt de pijnlijke uitschuiver op de Freethiel van tegen Lierse Kempenzonen niet nog een keer mee te maken en mits winst Westerlo in het vizier te houden, terwijl Moeskroen na een knappe 6 op 6 op jacht gaat naar meer van dat lekkers en vooral Virton.

Waasland-Beveren heeft in Westerlo de competitie in 1B voorlopig gered. De kloof van 7 punten met Westerlo blijft weliswaar aanzienlijk, maar met de nodige zin voor optimisme, nog net speelbaar. Bovendien kondigt deze twaalfde speeldag zich als interessant aan, want indien W-B rode lantaarn Moeskroen met lege handen naar huis zou sturen, wacht de kemphanen uit Westerlo een lastige verplaatsing naar de andere zonen uit Lier die aan hun uitwedstrijd op het veld van RWDM (uitslag 3-3) zeker geen slecht gevoel hebben over gehouden. Er zijn dus misschien zaken te doen dit weekend en dan is een gouden regel : eerst zelf de verwachtingen inlossen en pas dan oog hebben voor de concurrentie. W-B boekte in Moeskroen een ruime 0-4 overwinning, maar die zware cijfers zeggen niet alles over de moeilijkheidsgraad, want het was een kwestie van efficiënt zijn en scoren op cruciale momenten. Sinds een aantal weken echter is W-B beter aan het voetballen, maar de thuiswedstrijd tegen Lierse Kempenzonen was een perfect voorbeeld dat goed spelen absoluut geen garantie is op 3 punten. De combinatie van het vlot spel van die wedstrijd gekoppeld aan de strijdlust van die in Westerlo 2 weken geleden, zou in principe een logische overwinning moeten opleveren tegen Les Hurlus, maar voetbal en sportieve logica heeft wel vaker geleid tot een resultaat dat vloekt. W-B zit echter in een fase waarin het niet meer mag uitgaan van alles wat fout kan lopen, maar vertrouwen hebben in het voor velen zichtbaar groeiend collectief.

Moeskroen nam een paar weken geleden afscheid van het Belgisch voetbalmonument Enzo Scifo en dat zijn moeilijke beslissingen voor wie ze moet nemen. Het sprokkelde onder zijn leiding amper een paar puntjes en gezien de aanwezige kwaliteit was dat een best grote verrassing. Sinds het ontslag van Scifo en terugkeer van de aanvankelijke assistent, zijn de Henegouwers aan de betere hand en pakte het 6 op 6 uit zijn 2 laatste matchen. Met die wetenschap in het achterhoofd en de revanchegevoelens na de overdreven 0-4 in de heenwedstrijd, moet Moeskroen in theorie in staat worden geacht W-B een lastige avond te bezorgen. Kwaliteit is er misschien wel meer dan bij W-B, maar het enige waar ik mijn twijfels over heb is dat Moeskroen een redelijk "oud" elftal heeft. Nu ben ik altijd een voorstander geweest van een evenwichtige mix tussen ervaring en jeugd, maar bij de bezoekers lijkt dat evenwicht een beetje zoek.

Patrick Van Wesemael.