Zou Schneider weten dat het in voetbal niet om balbezit gaat, maar om doelpunten maken ?

Waasland-Beveren heeft vrijdagavond een dik verdiende 0-2 nederlaag geleden tegen een gelukkig weinig efficië}nt Moeskroen, want in dat geval had de score pijnlijk hoog kunnen oplopen. Marc Schneider moest in laatste instantie Louis Verstraete missen, maar dat is uiteraard nog altijd geen excuus om met Leonardo Bertone beroep te doen op een flauw afgietsel. Nochtans was na een te lange studieronde op het kwartier de eerste en enige mogelijkheid in de eerste helft voor W-B, maar Hoggas vond een goeie Gillekens op zijn weg. Tot zo ver het voornaamste wapenfeit van W-B in deze wedstrijd, want pas toen Moeskroen na rust via een vroege strafschop op 0-1 en een prima kopbal van Tainmont op 0-2 was gekomen, schrok Schneider zich een hoedje en voerde hij tegelijkertijd 3 wissels door. Dat leverde een aantal mogelijkheden op voor o.a. Edmundsson, maar die miste onbegrijpelijk. Verder was het een en al Moeskroen wat de klok sloeg, maar Jackers vond het welletjes geweest. En zeggen dat W-B in het eerste gedeelte van de eerste helft aan 71 procent balbezit kwam, maar op de kans van Hoggas na, verder tandenloos bleef voor rust en pas als het kalf verdronken was, enkele keren kortstondig van zich afbeet.

De vierde nederlaag in 6 thuiswedstrijden is een feit en dat zijn toch bedenkelijke cijfers voor een ploeg die de bedoeling heeft om het Westerlo, van nabij of iets verder weg, het vuur aan de schenen te leggen en andere teams achter zich te laten. In plaats van controlevoetbal te spelen, zou Schneider er veel beter aan doen om met drive op zoek te gaan naar een doelpunt, want kansen creëren gebeurt o zo moeizaam en als de nul houden ook niet lukt heeft men als ploeg en zeker als coach een groot probleem. Of is ons probleem juist dat we geen sportief manager meer hebben die een nieuwe sportief verantwoordelijke kan aanstellen ?

Tegen Lierse Kempenzonen en in Westerlo speelde de ploeg met lef en die lijn werd doorgetrokken in de gewonnen oefenpot tegen FC Twente, maar na de 5-1 verliespartij in Cercle weet Moeskroen dat er een wereld van verschil zit tussen een vriendschappelijk potje en de harde realiteit van een competitiewedstrijd.
Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem dat we voor jullie haalden op de officiële website van Waasland-Beveren.

GEEN PUNTEN VOOR GEEL-BLAUW NA MOEILIJKE WEDSTRIJD TEGEN MOESKROEN

Geel-blauw is er vandaag niet in geslaagd om thuis punten te pakken tegen Moeskroen. De bezoekers hadden in de eerste helft veruit de beste kansen, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft bracht Chevalier de Henegouwers via de penaltystip op voorsprong. Tainmont legde met een rake kopbal de eindscore vast: het werd 0-2.

De thuisploeg begon dominant aan de wedstrijd en eiste meteen de bal op. Na een kwartier voetbalden onze Leeuwen een prima aanval bij elkaar. Tom Reyners bereikte met een gemeten voorzet Kevin Hoggas aan de tweede paal. Doelman Gillekens moest spectaculair redding brengen met de voet. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat dat meteen ook onze enige noemenswaardige kans uit de eerste helft was. Hoewel onze Leeuwen duidelijk meer balbezit hadden, waren het de bezoekers uit Moeskroen die veelvuldig konden dreigen. Geel-blauw kon gelukkig rekenen op een goed keepende doelman Jackers. Zo pareerde hij een harde knal van Tainmont en vlak voor rust pakte hij ook uit met een prima reflex op een kopbal van Bakic. Chevalier miste in diezelfde fase onbegrijpelijk. Tussendoor had Tainmont, nochtans helemaal vrij in de kleine rechthoek, de bal hoog over gejaagd. Moeskroen benutte de kansen dus niet en zo gingen we rusten bij een 0-0 tussenstand.

De thuisaanhang hoopte op een betere tweede helft met meer kansen. Derrick Tshimanga wou meteen het goede voorbeeld geven en dreigde met een voorzet die ei zo na in doel belandde. In de 49e minuut ging Mujakic in duel met Tainmont. Scheidsrechter Bourdeaud'hui zag er een strafschop in en wees naar de stip. Chevalier stuurde Jackers de verkeerde kant uit: 0-1. Coach Marc Schneider greep meteen in. Hij wisselde maar liefst drie spelers op hetzelfde moment. Efford, Nkaka en Edmundsson kwamen tussen de lijnen. Helaas was het niet veel later alweer raak voor de bezoekers. Tainmont kopte een gemeten voorzet van Myny knap voorbij Jackers: 0-2. Beveren probeerde het via kopballen van Efford en Edmundsson, maar het leer belandde niet in de netten. De aansluitingstreffer bleef uit en in de slotfase kon geel-blauw geen vuist meer maken. Eindstand: 0-2.

Op de 13e speeldag trekt geel-blauw helemaal naar het zuiden van ons land, want dan nemen ze het op 26 november om 20.00 uur op tegen het Luxemburgse RE Virton.