StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkels.
De kansloze thuisnederlaag tegen Moeskroen en vooral de manier waarop, was voor heel wat supporters het dieptepunt tot nu toe. Deinze, Westerlo en Lierse Kempenzonen gingen Moeskroen wel voor, maar het onderspit moeten delven en dat zonder discussie tegen de rode lantaarn, zoiets wringt net dat tikkeltje extra. Dat de coach na de wedstrijd moeite had om een plausibele verklaring te geven voor het verlies tegen de hekkensluiter, roept vragen op in hoe verre Marc Schneider nog alternatieven heeft om de grote wisselvalligheid van zijn ploeg te bekampen. Het mag een wonder heten dat W-B voorlopig alleen nog op de tweede plaats staat, maar de kloof met Westerlo is geen straatlengte meer, maar een hele autostrade (10 punten).

Gelukkig valt er af en toe wat hoopvol nieuws te plukken in het geruchtencircuit en dat situeert zich ditmaal op het vlak van de sponsering. De kans dat oude bekende Jo Van Moer van het gelijknamige vervoersbedrijf zijn comeback maakt, is naar verluidt zeer reëel. Jo was in een niet eens zo ver verleden medeaandeelhouder bij Waasland-Beveren, maar interne strubbelingen deden hem besluiten een stap terug te zetten. Voor zij die er nog zouden aan twijfelen : Jo is de vader van Brent Van Moer, de beloftevolle profwielrenner die het voorbije jaar meermaals de Belgische wielerharten enkele versnellingen hoger liet schakelen met prachtprestaties. Als deze geruchten kloppen is dit een goeie zaak voor de club, want Van Moer is sowieso een sterk bedrijf en daarenboven gevestigd in groot-Beveren.

* Yellow Blue heeft bloed geroken.
Na een overtuigende 5-2 overwinning tegen Sparta Waasmunster, heeft YB SKB weer volledig aansluiting gevonden met de 2 koplopers Bazel en Kieldrecht. Het verschil bedraagt nog slechts 2 punten en dat met komend weekend de kraker Bazel - YB SKB op het programma.
YB SKB scoorde al na 30 seconden de 1-0, maar op het kwartier kwamen de bezoekers uit Waasmunster langszij op strafschop. Enkele dolle minuten zorgden er voor dat de thuisploeg met een comfortabele 4-1 voorsprong mocht gaan rusten. Kort na de herneming werd het 4-2 en een kopbal op de lat leverde bijna de aansluitingstreffer op voor de bezoekers, maar Beveren bleef de betere ploeg en kort voor tijd nam de pas ingevallen Sidy Ceesay de assist voor zijn rekening wat de 5-2 eindstand opleverde. Beveren blijft op de derde plaats staan, maar Bazel en Kieldrecht voelen de hete adem van YB SKB in hun nek, want het verschil is nu nog slechts 2 luttele puntjes.

PVW.