StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB SPEKTACULAIRDER IS ONMOGELIJK, BETER DOEN, ZEKER WETEN !

Er zijn zo van die wedstrijden die op het netvlies gebrand zullen blijven en W-B Virton van een paar weken geleden hoort daar zeker bij. Niet omwille van een complete prestatie over de volle 90 minuten, maar vooral de minuten 81 t.e.m. 90 plus wat blessuretijd, staan in het vet gedrukt in ons geheugen. Een remonte van een uitzonderlijk kaliber waardoor W-B er in slaagde een kansloze 1-3 achterstand bij het ingaan van de 81ste minuut, alsnog om te buigen in een waanzinnig slot tot een 4-3 overwinning. De 80 voorgaande minuten hadden de Beverse fans meermaals de wanhoop nabij gebracht en alle hoop op een goeie afloop ontnomen. Na het laatste fluitsignaal drong het door dat sprookjes nog bestaan, maar die piste heb ik inmiddels weer verlaten.
Blijven stilstaan bij het verleden is nooit een goed idee, maar wedstrijden met een scoreverloop als die tegen Virton verdienen echt wel dat extra tikkeltje aandacht.

Deze middag maakt Waasland-Beveren de verste verplaatsing van het seizoen, want Virton in de provincie Luxemburg is de bestemming. De wedstrijd wordt door de meeste supportersclubs geboycot om een signaal te geven naar de Pro League en televisiezender Eleven Sports omdat het onverantwoord is dat supporters die de wedstrijd willen bijwonen, dat enkel kunnen mits een halve of hele dag verlof te nemen. De wedstrijd simpelweg om 20.45 uur laten beginnen zou al een wereld van verschil uitmaken, of zou Eleven Sports vrezen dat er in dat geval meer voetballiefhebbers naar de match Virton - W-B kijken dan naar Union - OHL die ook vanavond wordt gespeeld.

Het mag een klein wonder heten dat W-B aan deze dertiende speeldag mag beginnen als nr2, maar om de broosheid van die positie te onderstrepen, als het verliest bij rode lantaarn Virton, naderen de Luxemburgers tot op 2 punten van de Waaslanders. Een tekening om het belang van deze wedstrijd te benadrukken (overigens voor de beide ploegen) lijkt mij overbodig. W-B trekt naar Virton met heel wat personele problemen, want Edmundsson en Maderner zijn met blessures onzeker, Verstraete out met Covid-19 en Kablan is geschorst. Een voordeel is dat niet natuurlijk, maar onze kern is principe voldoende ruim om dit kwartet op te vangen en bovendien hebben we de voorbije weken toen die gasten er wel bij waren, ook gesakkerd dat het niet goed was. Alle vertrouwen dus in de jongens die vanavond wel aan de aftrap verschijnen. Trouwens, hoe durven we mopperen over een aantal afwezigheden als we ons herinneren in welke erbarmelijke omstandigheden de tegenstander van straks aan het seizoen is moeten beginnen.

Gedoodverfd degradant Virton kan dus vanavond mits winst W-B in de nek ademen, maar was wellicht niet happy met de winst vorig weekend van Moeskroen op de Freethiel. Zelf verloor het na een matige wedstrijd met 0-2 van RWDM, maar let op voor de Brusselaars, want die zijn bijzonder goed bezig en die waarschuwing mogen onze jongens nu al ernstig opnemen in het vooruitzicht van onze Sinterklaasmatch volgend weekend in Beveren. Gemakkelijke wedstrijden bestaan niet en daaraan moeten de mannen van Marc Schneider zich straks zeker niet verwachten, net zoals een excuus over de afwezigen niet zal worden geaccepteerd in geval van een ongunstig resultaat. Wie de ambitie heeft een rol van betekenis in het kampioenschap te vertolken, moet gewapend zijn om de geciteerde afwezigheden op te vangen, want een echte typeploeg heeft Schneider nog altijd niet.

Patrick Van Wesemael.