De onverwachtse en verdiende thuisnederlaag vorig weekend tegen Moeskroen en het om meerdere redenen ontbreken van een viertal "titularissen", maakten dat zowel de entourage als de spelers van W-B met enigzins knikkende knieën de wedstrijd in het Yvan Georgesstadion tegemoet zagen, maar aan die onzekerheid werd vrij snel een einde gemaakt na een toch wel bizar openingskwartier en een ongezien hoofdstukje strafschoppen nemen op slag van rust.

Men zal het in zijn voorbeschouwing maar hebben over "niet mopperen over een aantal afwezigen, want de kern is ruim genoeg om dat op te vangen" en de match is amper 2 minuten bezig of een vrijschop van Virton wordt door Jackers met wat meeval pardoes tegen de deklat verwerkt. Misschien moeten de programmamakers van "Wat Als' zich daar maar eens op storten, want enz. Gelukkig was het een paar minuten later aan de overkant binnen het kwartier tweemaal prijs met dank aan 2 uitstekende kopballen van de man die de voorbije weken teleurstelde, maar Kevin Hoggas bewees in Virton van grote waarde te kunnen zijn wanneer hij naar zijn mogelijkheden wordt uitgespeeld. Match gespeeld ? Eigenlijk wel, want de thuisploeg was aangeslagen en niks lukte meer. Mertens herhaalde wat zijn collega van Virton in de tweede minuut presteerde, nl. op vrijschop het doelkader raken, maar het venijn voor de thuisploeg in ieder geval, zat in de staart van het eerste bedrijf. De bij momenten ongrijpbare Efford maakte een ongelukkige balbehandeling, maar werd niettemin tegen de zompige grasmat gewerkt met een penalty als gevolg. Nkaka ging vol vertrouwen achter de bal staan, maar keeper Sadin van Virton (en da's een goei) bracht redding. Scheids De Cuyper liet echter de elfmetertrap hernemen en laten we het er op houden omdat hij iets te vroeg weg was, maar kan ook zijn dat iemand van Virton te vroeg kwam ingelopen. Opnieuw Nkaka aan zet, maar wederom pakte Sadin de penalty. Groot was de verbazing dat de ref besloot de strafschop opnieuw te laten nemen, want op het eerste zicht waren er weinig onregelmatigheden opgemekrt bij de tweede poging van de Anderlechthuurling. Ditmaal ging het echter niet om de keeper die te vroeg was vertrokken of spelers die te vroeg kwamen ingelopen, maar de spelleiding had fijntjes opgemerkt dat een speler van W-B die de gestopte bal wou veroveren, aan de broek werd getrokken en dus logisch een nieuwe strafschop, reden ook waarom van strafschopnemer mocht gewisseld worden en Hoggas voor een loepzuivere hattrick kon zorgen.

Met een 0-3 ruststand was de tweede helft een maat voor niets. Virton kwam nochtans niet slecht uit de kleedkamer en Jackers moest toch enkele keren thuis geven, maar het verzet ebde vrij snel weg. Het enige wat men W-B zou kunnen verwijten is dat men na de zoveelste fout op Efford en Virton met 10 verder moest, de mannen van Schneider verzuimden iets nadrukkelijker naar een vierde goal te zoeken. Conclusie : W-B speelde een zeer volwassen partij en kwam, op die bal tegen het kader na 2 minuten, nooit in de problemen. Bij mijn weten de eerste match die het nagenoeg volledig en rustig controleerde en ook al was dit Virton niet in beste doen, dit zijn ondankbare matchen waarin men niks te winnen heeft, maar alles te verliezen. Bewijs ook dat iedereen in onze ploeg vervangbaar is en onze kern voldoende groot om zich achter te verschuilen in geval van afwezigheden. En als onze ploeg durft voetballen doen gasten als Efford, Verreth, Jacobsen, Schoonbaert enz. wel mee hoor. Een opsteker voor zaterdag tegen RWDM ? Laat het ons hopen, maar de samenstelling van de ploeg bij Schneider is een kwestie van : het kan vriezen, het kan dooien. Pas als hij op de bank zit en de wedstrijd begonnen is, kijkt hij even om zich heen en stelt dan vast, verdomme, die zit hier nog op de bank. Zwitsers weten alles van vriezen, maar weinig van de dooi. En toch vind ik het een beste man, maar hij durft te weinig ingrijpen. Wel knap dat hij (eindelijk) een keer Bertone op de bank heeft durven zetten en ik heb hem in ieder geval niet gemist, maar laat het duidelijk zijn, ik heb mij door insiders laten vertellen dat Leonardo een heel fijn en introvert mens is en dat soort mensen genieten mijn sympathie, maar als voetballer kan en moet hij tot beter in staat zijn. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

HATTRICK HOGGAS HELPT LEEUWEN AAN VLOTTE ZEGE

Geel-blauw heeft tegen RE Virton terug aangeknoopt met de zege. In de eerste helft wist Kevin Hoggas een loepzuivere hattrick te scoren en zo zette hij zijn ploeg op weg naar een vlotte zege. In de tweede helft kwam de overwinning op geen enkel moment in gevaar. Het werd 0-3.

De eerste helft begon meteen spectaculair. Nordin Jackers moest al in de tweede minuut een vrije trap via de lat onschadelijk maken. Aan de overzijde kon Tom Reyners voor het eerste gevaar van onze Leeuwen zorgen. Zijn schot week af en ging naast. Op de daaropvolgende hoekschop van Jenthe Mertens was het meteen raak voor geel-blauw. Kevin Hoggas torende in de derde minuut boven iedereen uit en kopte de 0-1 hard tegen de touwen. Een droomstart! Geen tien minuten later mocht diezelfde Hoggas al voor een tweede keer juichen nadat hij een scherpe voorzet van Jacobsen opnieuw knap in doel kopte. De thuisploeg was duidelijk aangeslagen en kreeg geen kans bij elkaar gevoetbald. Geel-blauw daarentegen bleef dreigen. Een prima vrije schop van Jenthe Mertens likte de dwarsligger.
Onze Leeuwen leken met een 0-2 voorsprong de rust in te gaan tot Joe Efford in de slotfase richting Sadin kon oprukken. Onze snelle Amerikaanse spits werd foutief gestuit en scheidsrechter Michiel De Cuyper wees terecht naar de stip. Aristote Nkaka ging zelfverzekerd achter de bal staan, maar Sadin stopte zijn inzet. De vlag van de lijnrechter ging echter onmiddellijk de hoogte in.
Blijkbaar was de thuisdoelman te vroeg vertrokken. Diezelfde Nkaka ging bij de herkansing opnieuw achter de bal staan. Wederom stopte Sadin de poging van onze middenvelder, maar voor een tweede keer signaleerde de lijnrechter dat de doelman te vroeg vertrokken was. Derde keer, goede keer voor Nkaka? Dat risico nam hij niet meer en zo verscheen Kevin Hoggas achter de bal. Die twijfelde niet en trapte de 0-3 vastberaden tegen de touwen: een loepzuivere hattrick!

Bij de start van de tweede helft probeerde de thuisploeg op zoek te gaan naar een doelpunt. Nordin Jackers greep met een voetveeg gepast in en even later ging een schot voorlangs. Net als in de eerste helft was Joe Efford ook na rust een gesel voor de thuisdefensie. Na negen minuten in de tweede helft trok Kryeziu nogmaals aan de noodrem waardoor Virton de rest van de wedstrijd met tien man verder moest. De thuisploeg was nu helemaal van slag en geel-blauw controleerde de partij slim uit. Zo pakken onze Leeuwen, na een offday tegen Moeskroen, in moeilijke omstandigheden een belangrijke overwinning. De wedstrijd eindigde op 0-3.

Zaterdag 4 december staat speeldag 14 op het programma. In het eigen Freethielstadion neemt geel-blauw het dan op tegen RWD Molenbeek. De wedstrijd start om 20.45 uur. Tickets kunnen nu al via beveren.tickethour.be worden aangeschaft.