StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor het eerst zeer lichte afscheiding tot de nr3.
Ook speeldag 13 zit er alweer op en net als alle voorgaande was het een boeiende met wederom verrassende ontknopingen. O ja, eerst nog even terugkomen op mijn artikel van gisteren en het avonturenverhaal van de Beverboys met bestemming Virton. Ik vergat mee te geven dat die gasten om 01.20 uur zondagmorgen de kruk van Café De Kruk in handen hadden, maar voor een rit(je) van 3 uur draaien die mannen vanaf vrijdag hun handen niet meer om.

Lag het nu wel of niet in de lijn van de verwachtingen (na 0-2 thuisverlies tegen Moeskroen weet men maar nooit), maar de volwassen wijze waarop W-B in Virton de klus klaarde, heeft toch wel deugd gedaan, zeker als men de uitslagen achteraf bekijkt. Een onvervalste hattrick voor Hoggas (het zal Kevin deugd doen na enkele moeilijke weken waarin hij zelfs even op de bank belandde) en de nul nog eens kunnen houden (op verplaatsing gebeurde dat eerder in Deinze en Moeskroen, maar in Beveren na 6 matchen nog altijd niet). En ook niet onbelangrijk : om uiteenlopende redenen waren Kablan, Verstraete, Maderner en Edmunsson er niet bij (Vukotic is dat al veel langer), maar zelfs dan kon Schneider zich veroorloven met Bertone en Mujakic op de bank te beginnen. Van een weelde gesproken ! Dat wordt een luxeprobleem voor de match van zaterdag tegen RWDM, maar het verleden heeft bewezen dat onze coach daar eerder wakker van ligt. Overigens, de 0-3 in Virton was een overwinning van het collectief, maar de "invallers" Schoonbaert, Buus Jacobsen en Efford wisten zich prima van hun opdracht te kwijten.

Lommel en Westerlo speelden naar verluidt een draak van een wedstrijd en dat de bezoekers in blessuretijd alsnog met de 3 punten aan de haal gingen, bevestigt het volkse gezegde : slecht spelen en winnen, zo wordt men kampioen. En als dat zo zou zijn (niemand twijfelt daar nog aan), dan hebben ze het alleszins niet gestolen. Verrassend is wel dat Lommel nu plots naar de voorlaatste plaats is afgezakt na de winst van Moeskroen tegen Lierse Kempenzonen, maar wat een remonte zeg van Moeskroen ! Het pakt 13 op 15 na het ontslag van Scifo en wordt bijna zeker een te duchten concurrent voor de tweede plaats. RWDM en Deinze behoren tot de spektakelploegen van 1B en dat is een etiket dat staat, maar de respectievelijke coaches hadden liever gezien dat er op dat label ook een paar punten meer hadden gestaan. Vorige week liet Deinze thuis tegen Lommel een 2-0 en 3-1 voorsprong ontglippen, maar zondag in Molenbeek haalde het op zijn beurt in het wedstrijdslot een 2-0 achterstand op. Gevolg van deze speeldag is dat W-B voor het eerst een klein kloofje van 3 punten heeft geslagen met de nrs3 RWDM en Deinze en dat maakt de affiche van zaterdagavnd 20.45 uur er alleen maar interessanter op. In theorie kan W-B zelfs in geval van verlies, zijn tweede positie niet verliezen, hoogstens Deinze en RWDM op gelijke hoogte zien komen.

PVW.