StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KAN W-B EEN KEER SCOREN TEGEN DEINZE.

Het seizoen thuis nog redden is halverwege de competitie niet meer mogelijk, want 5 van de 7 wedstrijden op de Freethiel gingen verloren, maar een begin maken van het voornemen om er iets aan te doen, daarvoor is het nooit te laat.
W-B en Deinze stonden al tweemaal tegenover mekaar en daarbij valt het op dat de mannen van Marc Schneider er nog niet in geslaagd zijn doelman Tom Vandenberghe te passeren, maar dat is dan ook een heel goeie. Tegen Waasland-Beveren heeft Tom zijn kwaliteiten in die 2 wedstrijden nog nauwelijks moeten tonen, want zowel op de Freethiel als in het Vandewielestadion kon hij zo goed als werkloos toezien. En ook de onwaarschijnlijke verhouding van in Beveren amper punten pakken, maar buitenshuis des te meer, bleef tegen Deinze over eind. Op de Freethiel kwamen de boys van Wim De Decker op speeldag 2 met 0-2 winnen (onze eerste van meerdere koude douches in eigen huis) en in Deinze werd een troosteloze partij afgesloten met de bijbehorende brilscore, al was Deinze in het slot van de wedstrijd nog dichtbij de overwinning.

Deinze behaalde vorig weekend een overtuigende 3-0 zege tegen een zwak Virton, terwijl W-B kansloos ten onder ging tegen een veel snediger RWDM dat maar weinig in de weg werd gelegd door de Beverse defensie. Op verplaatsing pakt Deinze niet zoveel punten en dus zal het met verwachtingen naar Beveren afzakken, want het zal ongetwijfeld kennis hebben genomen van onze statistieken op de Freethiel. Op papier lijkt dit alweer een uiterst moeilijke opdracht voor W-B, maar we mogen er toch niet aan denken dat de Waaslanders vanavond tegen een zesde thuisnederlaag zullen aanlopen. Vraag is echter wie het zwalpend Bevers schip naar rustiger vaarwater zal loodsen, want ieder compartiment van het schip heeft de voorbije weken zware averij opgelopen en ondanks een wereldhaven zo kortbij in Antwerpen, vindt de kapitein het blijkbaar nog te vroeg om ergens aan te leggen om herstellingen uit te voeren, noem het vroegtijdige berusting.

We gaan geen tijd verspillen aan het gissen naar een opstelling, want ik vrees dat de verantwoordelijken het al lang zelf niet meer weten en een partijtje vogelpik voor de wedstrijd beslissend zal zijn. Het is de hoogste tijd dat onze Leeuwen eindelijk op de Freethiel een keer bewijzen dat zij tanden hebben. Aan flauwe excuses van zogezegde teleurgestelde spelers na de wedstrijd hebben we geen boodschap meer, het moet er op zijn tegen Deinze straks ! We mogen met niets minder dan een overwinning tevreden zijn, want anders verdienen de spelers en technische staf een striemend fluitconcert in de hoop dat er voldoende supporters zijn om daarvoor te zorgen.

Patrick Van Wesemael.