Het zat W-B zeker niet tegen in de eerste helft tegen Deinze wat tot een comfortabele 3-1 ruststand leidde, maar het had wel de verdienste efficiënt te zijn in het eerste wedstrijdgedeelte. Louis Verstraete benutte even voorbij het openingskwartier de eerste mogelijkheid voor W-B en Hoggas duwde op een moment dat de wedstrijd in het voordeel dreigde te kantelen van Deinze, de 2-1 binnen. Tussendoor had gewezen W-B'er Siebe Blondelle amper een minuutje na de 1-0 de bezoekers na hoekschop op gelijke hoogte gekopt, maar hij had daarvoor flink wat handenwerk nodig. De beslissende 3-1 was ook de mooiste van de namiddag en viel net voor rust. Kablan slalomde op zijn Zwitsers voorbij alles wat een shirt van Deinze droeg en bediende de Oostenrijker Maderner die voor een op dat moment iets te ruime marge zorgde.

De tweede helft was nauwelijks afgetrapt of de eindstand stond reeds op de bordjes. Het was wederom Maderner die aan het kanon hanteerde en daarmee de laatste twijfels over een driepunter naar de prullenmand verwees en tevens zijn sterke wedstrijd bekroonde met 2 goals. Het verdere verloop van de tweede helft was evenwichtig met toch een wakkere Jackers, net zoals zijn overbuur bij Deinze die in de slotminuut een prima vrijschop van Bertone uit zijn kooi ramselde.

De derde thuiszege was even daarna een feit en eindelijk heeft W-B de karig opgekomen supporters een keer verwend en dat was geen minuut te vroeg. Als men zelf doet wat men moet doen, is het prettig achterom kijken (naar boven doen we dat al een tijdje niet meer). Nu reeds focussen op de tweede plaats die recht geeft op een barragematch met de nr17 van de Jupiler pro League is nog veel te vroeg, maar de overwinning van gisteren en vooral de volwassen manier waarop, is een hoopvolle zaak. Negen op 24 thuis is nog steeds rampzalig slecht, maar W-B heeft in ieder geval de terugronde goed ingezet en onze kansen op meedoen voor die ene nog te verdelen prijs na nieuwjaar, gaaf gehouden. Deze winstpartij verandert niks aan het vele werk dat nog nodig is om een herhaling van een match zoals die van gisteren tegen Deinze vaker over te doen, maar ze toont wel aan dat in deze groep een stuk meer potentie zit dan er is uitgekomen tot nu toe en dat mag de technische staf zich absoluut aanrekenen. En nu maar hopen dat we vrijdagavond in Lommel ons uitstekend rapport op verplaatsing trouw blijven en de deugddoende punten van tegen Deinze niet te grabbelen gooien. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

LEEUWEN VERSLAAN TIJGERS EN PAKKEN DEUGDDOENDE THUISOVERWINNING

Onze Leeuwen zijn er vandaag in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het jaar winnend af te sluiten. Bij de rust stond het al 3-1 na doelpunten van Verstraete, Hoggas en Maderner bij de thuisploeg. Blondelle scoorde tussendoor de gelijkmaker voor de bezoekers. Na rust kon Maderner zijn tweede doelpunt van de middag scoren. Het werd 4-1.

De wedstrijd van vanmiddag kwam aanvankelijk maar traag op gang. Buiten een schot van Dansoko, dat hoog over het doel van Jackers vloog, viel er in het openingskwartier niets te noteren. Hierna belandde de wedstrijd plots in een eerste stroomversnelling. Hoggas bediende Maderner die de bal perfect klaarlegde voor Verstraete. Louis aarzelde niet en knalde met de linker de bal laag in doel: 1-0. Lang kon de thuisploeg echter niet vieren, want nog geen minuut later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Ex-speler Blondelle kopte de bal na een hoekschop hard tegen de touwen: 1-1. Deinze bleef nadien dreigen via corners. Een schot van Tarfi werd bij één van deze hoekschoppen gevaarlijk omdat Kablan over de bal maaide. Ook Jackers moest bij een volgende corner ingrijpen en de bal vanonder de lat weghalen. De partij viel even stil, maar opnieuw volgde tien minuten voor rust een tweede stroomversnelling! Deinze scoorde, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Geen minuut later was het aan de overkant wél raak. Een heel gretige Hoggas werkte de bal in doel nadat Maderner op aangeven van Verstraete Dutoit in eerste instantie ook al bijna had geklopt. Geel-blauw bleef komen en niet veel later moest de bezoekende doelman opnieuw ingrijpen op een schot van Verstraete. Geen minuut later was het dan toch opnieuw raak. Kablan begon vanop de eigen helft aan een fantastische rush en bediende vervolgens Maderner. Onze Oostenrijkse spits bleef oog in oog met Dutoit ijzig kalm en duwde de bal tegen de touwen: 3-1, meteen ook de ruststand.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. In de 48e minuut zette Maderner zich krachtig door en punterde de bal voorbij Dutoit: 4-1.
Wedstrijd gespeeld! Deinze kon nadien slechts enkele keren sporadisch dreigen. Bij geel-blauw keepte Jackers een attente partij, hij liet zich niet meer verschalken. Het waren vooral onze Leeuwen die nog het dichtst bij een doelpunt kwamen. Meermaals was het een sterk spelende Maderner die voor het gevaar zorgde. Ook Jenthe Mertens liet zich nog opmerken. Zijn poging belandde op het dak van het doel van Dutoit. De knapste poging was er in het slot nog eentje van Bertone. Onze Zwitser pakte uit met een fantastische vrije schop, maar Dutoit ranselde al even knap de bal uit doel. Zo pakken onze Leeuwen eindelijk nog eens een deugddoende thuisoverwinning. Eindstand: 4-1.

Volgende week speelt geel-blauw op het veld van Lommel de laatste wedstrijd van 2021. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag 17 december om 20.00 uur.