StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB JAAR IN SCHOONHEID AFSLUITEN, ZOU DAT NOG KUNNEN ?

Het is Waasland-Beveren, ondanks zijn acceptabele tweede plaats, nog niet gelukt om een 6 op 6 neer te zetten en vanavond in Lommel krijgt het daarvoor een laatste kans. En de geschiedenis schijnt zich te herhalen, want toen W-B op speeldag 1 naar Lommel trok, moesten de Noord-Limburgers een paar dagen voordien noodgedwongen hun coach laten vertrekken voor een job in zijn thuisland (Engeland) en het toeval wil dat begin deze week Peter Van der Veen die toen overnam, heeft laten weten de voorkeur te geven om te herbronnen in zijn eigen Nederland. De mij onbekende Louis Ferrera (tot begin deze week T2 bij Lommel) neemt voorlopig het sportieve roer in handen, maar of dat een voordeel voor W-B is valt natuurlijk nog af te wachten. In de 2 tot nu toe gespeelde ontmoetingen tussen beide clubs moest W-B telkens tot in blessuretijd wachten om zeker te zijn van de volle inzet en dat is geen al te hoopgevend vooruitzicht.

Het is zeer verrassend halverwege de competitie Lommel met slechts 15 punten op een voorlaatste plaats te zien staan. Verrassend omdat Lommel misschien wel het meest verzorgde voetbal van 1B brengt, maar efficiëntie is niet hun sterkste wapen. Het zou ook wel kunnen dat de opeenvolging van wedstrijden voor de jonge spelersgroep van Lommel zijn tol begint te eisen en de nakende winterstop bijzonder welkom is. Deze beschouwing mag in ieder geval niet leiden tot de minste onderschatting van onze tegenstander straks, want voetballen doet Lommel als de beste en we blijven het gevoel hebben dat dit elftal van de ene op de andere speeldag kan exploderen en zich lanceren.

Hetgeen Lommel tot nu toe mist dit seizoen, demonstreerde W-B afgelopen zondag tegen Deinze in overvloed. Het scoorde viermaal uit nagenoeg zijn eerste 4 kansen en dat heet dus efficiënt zijn. Tussendoor zat het ook enkele keren goed mee zodat we die 4-1 met een korreltje zout moeten nemen. Anderzijds, na de 3 en 4-1 kreeg de ploeg bij momenten vleugels en lukte vaak wat meestal slecht afloopt en dat noemen ze dan weer vertrouwen. We moeten hopen dat de spelers dit vertrouwen na de wedstrijd minutieus hebben ingepakt en meegenomen naar Noord-Limburg, want mits een overwinning aan de Gestelsedijk is de tweede plaats tot na de onderbreking een feit en dat is voor dit seizoen helaas het hoogst haalbare, maar ze biedt wel nog altijd perspectief. Leeuwen, bewijs dat de hoopgevende match tegen Deinze geen toeval was en bezorg de supporters die zo vaak van een kale reis van de Freethiel terugkeerden, alsnog een sportief fijne jaarwisseling.

Patrick Van Wesemael.