StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Terugblik speeldag 16.
Deze speelronde bracht voor W-B de spijtige bevestiging dat regelmaat dit seizoen onbestaande is. Een iets betere partij zoals die tegen Deinze, werd in Lommel gevolgd door een zeer belabberde die weliswaar nog een terecht puntje opleverde. Laat ons hopen dat we nu ook niet gaan zondigen tegen de prettige vaststelling dat punten pakken op verplaatsing gemakkelijker lukt dan op de Freethiel, want dat zou kwalijke gevolgen kunnen hebben. Over ons klassement en het aantal punten hebben we niet eens te klagen (alhoewel, 10 en mogelijk 13 punten achterstand op Westerlo is toch bijzonder veel voor een ploeg met ambitie), maar de spelkwaliteit en de beleving bij de spelers is beneden alle peil en zij voelen dat zelf ook zo aan. Vorige week tegen Deinze was er al een ongepaste reactie van Jenthe Mertens naar de supporters op tribune G en vrijdag in Lommel liet een anders zo kalme Hoggas toen hij vervangen werd zijn frustraties even de vrije loop. Het voelt wat vervelend aan dat de leiding van de club naar de buitenwereld toe aangeeft dat het allemaal zo slecht nog niet is, want dat kunnen ze niet menen. Pas in het weekend van 21 t.e.m. 23 januari wordt er opnieuw gevoetbald in 1B en dat is voldoende tijd om liever vandaag nog dan morgen in te grijpen en de sportieve leiding toe te vertrouwen aan iemand met meer inzichten in 1B. Natuurlijk zal die dat moeten doen met nagenoeg dezelfde spelerskern, maar we hebben er vertrouwen in dat daarmee beter te doen is dan wat er tot nu toe op sportief vlak werd gepresteerd.

Ondertussen komt RWDM luider aan de deur kloppen bij W-B en is het verschil geslonken tot slechts één puntje. Daarenboven hebben de Brusselaars nog een inhaalmatch tegoed tegen leider Westerlo, maar RWDM is zich kandidaat aan het stellen voor de tweede plaats. Het ontsnapte zondag wel miraculeus aan puntenverlies bij Lierse Kempenzonen dat na rust met een man meer het doel van RWDM bestookte, maar de Brusselaars scoorden tegen honderd procent.

Westerlo daarentegen heeft even moeite om de focus te houden. Logisch, want spelers scherp houden die een straatlengte voorsprong hebben moet niet gemakkelijk zijn voor de technische staf van de fiere koploper en wellicht is dat ook de voornaamste verklaring voor het puntenverlies gisteren tegen rode lantaarn Virton. Westerlo voetbalde een karrevracht kansen bijeen, maar moest tot de 92ste minuuut wachten op de gelijkmaker en die verhinderde dat Virton de rode lantaarn doorgaf aan Lommel. Moeskroen bevestigde in Deinze dat het zijn weg naar boven wil blijven inzetten en is daarvoor sportief ook goed gewapend, maar Deinze verdient naast en misschien wel voorbij W-B te staan in de rangschikking. Knap van Wim De Decker, want met de flamboyante voorzitter van Deinze zal het niet altijd gemakkelijk werken zijn.

PVW.