StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Van een aangename verrassing gesproken !
Eerst goed en minder goed nieuws over onze Seppe. Het goeie is dat hij aan de betere hand is na zijn ongeval, het minder goeie is dat het voor een vlot herstel beter is dat we nog even geduld moeten oefenen voor zijn volgende "Kleppe van Seppe", maar dat hebben we er graag voor over.

Mijn bezoek gisteren woensdag 22 december aan de kapper in Sint-Niklaas lag al weken vast, maar even passeren in de chalet op de Grote Markt in de ballonstad die verbonden is met de jaarlijkse ijspiste, dat was een bevlieging/suggestie van onze webmaster Iris die het wel zag zitten om te klinken op haar laatste werkdag van 2021. Voor zij die van een knus winters sfeertje houden zeker een aanrader, want aan gezellige drukte, warmte, drank, hapjes en leuke gerechtjes is er geen gebrek. Genietend aan ons tafeltje van ons drankje en een versnapering, was het Iris opgevallen dat er wat verder aan een tafeltje een tweetal mensen achter een tafeltje zaten waarvan één boeken signeerde. Aan een kelner gevraagd wie dat zou kunnen zijn, moest hij het antwoord schuldig blijven, maar ergens had hij wel iets opgevangen dat het over "Patje Boem-Boem" of iets in die aard ging.
Nu heeft Patje Boem-Boem voor mij geen geheimen, maar het kon onmogelijk over de echte gaan, want wat had die in deze chalet te zoeken ? Kon niet dus en zocht ik het eerder bij iemand die kinderboeken kwam tekenen aangezien er daar flink wat jong volk rondliep. Tot Iris een paar tafels verder een boek zag liggen met inderdaad als titel "Patje Boem-Boem". Nu was ik er zeker van, het moest Patje Goots zijn die daar een 20 meter verder "zijn" boek aan het signeren was. Mijn pint is nog nooit zo snel uit geweest en dat wil al iets zeggen ! Het duurde geen twee minuten of de herinneringen werden de ene na de andere boven gehaald en het moet gezegd, Patje Goots is nog altijd een bijzonder sympathieke gast, voetbalgek en in die optiek analist voor een krant van Beerschot, Antwerp en Mechelen. Minstens even sympahtiek was de man naast hem, nl. Dave Peeters, de auteur van het bewuste boek "Patje Boem-Boem". De meesten onder jullie zullen Dave ongetwijfeld kennen als regelmatig presentator van het programma Box to Box op de voetbalbetaalzenders, maar Dave die bijzonder vlot van de tongriem is gesneden, becommentarieert wekelijks zelf wel een of andere wedstrijd uit de Jupiler Pro League en het moet gezegd, hij doet dat telkens weer met een aanstekelijk enthousiasme. Het laat zich raden dat mijn voetbalhart gedurende deze ruime babbel met Patrick en Dave een paar versnellingen hoger moest schakelen, maar het pakket aangename verrassingen was nog niet helemaal open. Gevraagd naar de link hoe Patje en Dave in de chalet waren beland, werd verwezen naar een tafeltje achter ons waar de ondervoorzitter van St.-Pauwels en zijn dame zaten. Enig idee over wie ik het zou kunnen hebben ? Natuurlijk wel, Marc Van Britsom. Zal ik voor een laatste keer het vat met de uitdrukkingen "sympathiek" open trekken ? Met plezier, want op wat extra jaartjes en grijze haren na, is onze gewezen verdedigende middenvelder nog niks veranderd. Spontaan en uiterst vlot in de omgang en ik veronderstel, net als ondergetekende, nog altijd met volle teugen genietend van een goeie pint bier en die mensen hebben maar één woord nodig om mekaar te begrijpen. Weet niet of die uitdrukking klopt, want het waren er veel meer dan één, woorden uiteraard, geen pinten. En deze leuke verrassing helemaal volledig te maken, er waren nog twee linken waarom Patrick Goots en Dave Peeters in de chalet aanwezig waren. Wim Smet, jarenlang zakenpartner van Marc Van Britsom en eveneeens present op dat moment en niet te vergeten, good old Bram Lannoy die reeds vele jaren initiatiefnemer is van de ijspiste en bijbehorende chalet. Ik wil er nu reeds voor tekenen dat de laatste werkdag van Iris volgend jaar evenveel boeiends te bieden heeft.

PVW.