StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Sportieve Terugblik op 2021.
Volgende week hervat de Jupiler Pro League en een weekje later is het de beurt aan 1B met voor Waasland-Beveren een tweede keer op vrij korte tijd de verre verplaatsing naar Virton. Een zeer korte sportieve terugblik op 2021 kan nog net, want te lang blijven stilstaan bij de feiten is nooit een goed idee. Het jaar 2021 is er voor W-B één geworden om snel te vergeten. Als supporter een degradatie verwerken is altijd lastig, maar zeker de manier waarop was ergerlijk. Op de eigen vertrouwde Freethiel werd met punten gemorst alsof deze enkel op verplaatsing van belang waren en de tegengoals vielen er als rijpe appelen van de bomen. Het leek wel alsof onze spelers er van uit gingen dat ze ons ook konden plezieren met de deur achterin wagenwijd open te zetten, als er maar veel goals te zien waren. In groot contrast met die belabberde thuiswedstrijden stonden onze uitmatchen waarin een gemiddeld aantal punten werden gepakt waarvan veel middenmotors jaloers zouden zijn en dat wringt natuurlijk met de schandalen die op de Freethiel werden gegeven. De rode draad doorheen dit hele verhaal was dus de onvoorspelbaarheid : er viel geen touw vast te knopen aan W-B in 2021, niet in 1A en helaas ook niet in 1B blijkbaar. Of toch wel, want net zoals in eerste klasse, bleef W-B ook in 1B voor eigen supporters wanprestaties leveren en ontsnapte het enkele keren miraculeus aan puntenverlies zoals thuis Virton en Lommel. Dieptepunt met voorsprong in 2021 was het verlies op de Freethiel in de barragematch tegen Seraing en hoe ! Het 1-1 gelijkspel in Luik was hoopgevender dan de manier waarop dat werd bereikt. De 2-5 nederlaag in de terugwedstrijd was een ongeziene afknapper die ondanks een vroege voorsprong, te snel en te gemakkelijk uit handen werd gegeven, zeg maar een weerspiegeling van het hele seizoen in 90 minuten.
En tot onze grote spijt gaven de eerste 16 wedstrijden van het lopende seizoen een vergelijkbaar beeld, alsof er geen lessen zijn getrokken uit het sportief recent verleden. Buitenshuis werden er weer veel punten gesprokkeld, maar een keer vlot winnen in Beveren lukt o zo moeizaam. Meer zelfs, de misschien wel beste thuiswedstrijd (die tegen Lierse-Kempenzonen) werd met 1-3 verloren. Maar de grootste teleurstelling tot nu toe in 1B is de pijnlijke vaststelling dat W-B nog voor halverwege competitie, elke ambitie om rechtstreeks te promoveren (kampioen worden dus) die stiekem ongetwijfeld aanwezig was bij aanvang van het seizoen, reeds vroeg moest opbergen en het zal alles uit de kast moeten halen om die andere begeerde plaats welke recht geeft op barragematchen met de nr17 van de JPL (de tweede), veilig te stellen, want in theorie behoort die momenteel toe aan RWDM. Was 2021 dan een en al kommer en kwel ? Niet helemaal, want zonder het op dat moment te beseffen, baadde W-B in eerste klasse in een betrekkelijke offensieve weelde. Ik heb genoten van de vele goals die Michael Frey maakte en doe dat nog altijd als hij voor de Great Old scoort. De snelle beoordelers hadden hem al afgeschreven als noeste werker, maar dat was het dan ook. Niet de meest elegante voetballer, maar in anderhalf jaar JPL heeft hij er ondertussen al een dertigtal in het netje gedeponeerd en daar kan men als spits mee thuis komen. Maar ook de manier waarop een afgeschreven Daan Heymans zich op korte tijd heeft ontwikkeld wat hem een mooie transfer naar Italië opleverde en de bij momenten geweldige poeiers van Aboubakary Koita, hebben dat moeilijk seizoen in eerste af en toe toch wat kleur gegeven.
De hoop voor de resterende wedstrijden in 1B is dat alles nog mogelijk is voor de tweede plaats, maar de vrees dat W-B met deze coach en dit spelerspotentieel het statuut van grijze muis niet zal kwijt geraken, is groter.

PVW.