StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zwarte dag voor de gemeente Beveren.
Wat is het lastig om iets met betrekking tot het Beverse voetbal te schrijven op een moment dat de lokale gemeenschap, maar het blijft echt niet beperkt tot het Waasland, in shock is na de gruwelijke ontdekking van maandagavond van het lichaam van de kleine Dean. Hoeveel mens is iemand die een weerloos kind van 4 dat daarenboven extra verzorging nodig had vanwege een ingreep in het ziekenhuis, in de dood jaagt ?
Deze morgen op Radio1 mocht de bevoegde minister het komen uitleggen en ging het over een gebrek aan doelgerichte instellingen en voldoende opvolging na het verlaten van de gevangenis, maar hoeven dit soort wezens die in herhaling vallen nog ergens een plaats te hebben ?
Vergeef mij de switch naar het voetbal, maar zelfs die kan de frustratie over zulke onmenselijke daden niet verdoezelen.
Zullen we het over een Bevernaar hebben die qua clubnaam vorige week promotie maakte en een die dankzij het Beverse voetbal bekendheid verwierf. Joachim Van Damme maakte wat mij betreft in stilte de overstap van Mechelen naar Standard en dan speelt in mijn hoofd weer de film af van de 16-jarige Van Damme die op het punt van stoppen met voetballen stond bij de Beverse jeugd, maar door Bornemmenaar Bart Selleslags uit het moeras werd getrokken. Een paar jaar geleden nog zou deze transfer als een mooie bekroning worden gezien van een uitstekende voetballer wiens carrière allesbehalve over een pad van rozen is gegaan, maar het Standard van nu en dat van jaren geleden is uiteraard onvergelijkbaar. We zijn er wel nog steeds van overtuigd dat Joachim in de Vurige Stede een clubnaar hart en temperament zal vinden, maar of daar tegenover ook nog de centen en de weg naar boven van Standard bij behoren is zeer de vraag.
Ook met Renaud Emond keert een gewezen Bevernaar terug naar de Jupiler Pro League. Hij heeft het niet echt kunnen maken bij het Franse Nantes, maar om zijn terugkeer "met de staart tussen de benen te noemen" zoals Peter Vandenbempt het deed, lijkt mij nu ook weer een brug te ver. Emond is, ondanks zijn financieel goeie achtergrond, een nuchtere gast die maar al te goed weet wat hij kan, maar zich eveneens bewust is van zijn beperkingen. Zonder enige voorbereiding en matchritme in Anderlecht voor de leeuwen worden gegooid is natuurlijk geen cadeau, maar we zijn er van overtuigd dat Renaud zijn tweede verblijf in Sclessin straks weer zal opfrissen met belangrijke doelpunten.

PVW.